Luilak ‘viering’ in Noord-Holland Noord

veel in beslag genomen boter en eieren

Met de inzet van extra personeel in de politieregio Noord-Holland Noord is bij de traditionele Luilakviering veel vernieling en vervuiling voorkomen. Toch hebben bewoners van het gebied nog veel overlast ervaren van jongeren die woningen besmeurden met levensmiddelen. Er zijn diverse aanhoudingen verricht en veel eieren, boter en meel is in beslag genomen.

In Hoorn werden vier jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar staande gehouden omdat ze bezig waren met het smeren van boter op een beeld bij de Middelweg. Twee kregen een proces-verbaal omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich droegen.

Andere meldingen die er binnen kwam bij de politie waren vernielingen van auto’s en ruiten van woningen, besmeurde woningen en winkels, containerbrandjes en omver geschopte containers en verkeersborden. Dit gebeurde op verschillende locaties in de gehele regio.

Reacties
Reactie: (Laurie)
6-6-2006, 08:33
Hoe wij dat vroeger in de grote stad deden: rond 0.400 uur het bed uit, nog nergens zin in. Eenmaal buiten zocht je gauw je buurtgenootjes op. Spontaan werd er besloten deurknoppen van de voordeuren in de portieken met touwen aan elkaar vast te knopen, spelden tussen de deurbellen te prikken, papieren pijltjes te blazen door openstaande ramen, fietsbanden over lantaarnpalen te gooien (door grotere kinderen), met pannendeksels slaan, sommige hadden aan fietsen of karretjes potten en pannen hangen wat een geweldige herrie gaf, het zingen van onwelvoeglijke liedjes en ook schreeuwend, keer op keer: "Luilak beddezak!" Heel soms melkflesjes pikken bij de melkboer, die toen gewoon nog buiten stonden, afgeleverd door de fanbrikant. Als het verkeer weer op gang kwam was het wel afgelopen en gingen we met gezwinde draf warme luilakbroodjes halen bij de bakker die ons al stond op te wachten. Soms zaten de nietjes er nog in, kennelijk werden die hele kleine kadetjes aan elkaar geniet tijdens het bakproces. Was eigenlijk allemaal heef braaf in tegenstelling tot het centrum van de stad, daar werden wel eens brandjes gesticht, maar daar hadden wij niks mee. Het zijn zijn mooie herinneringen.

Reactie: (remco)
5-6-2006, 22:09
luilak is zo leuk dat heb ik ook nog gedaan met vrienden hahahahahahahah en miss volgend jaar weer dat zie ik dan wel weer