Anne Wil Blankers in Schouwburg Het Park

06-04-2023

HOORNGIDS HOORN | Op woensdagmiddag 26 april verzorgt Anne Wil Blankers een gezellige theatermiddag in Schouwburg Het Park. Zij vertelt deze dag over haar succesvolle carrière en deelt ins en outs van de theaterwereld. Een interactieve voorstelling voor de echte toneelliefhebber.

De grande dame van het toneel neemt haar publiek mee in haar 60-jarige loopbaan die begon bij de toneelacademie in Maastricht, waarna ze grote rollen als Wilhelmina in ‘Je Maintiendrai’ en ‘Soldaat van Oranje’ mocht spelen. Daarnaast geeft de voorstelling inzicht over hoe het er achter de schermen aan toe gaat: hoe om te gaan met tekstbehandeling en hoe bereidt een acteur zich voor op een nieuw stuk?  Er is bovendien ruimte voor het publiek om vragen te stellen. 

Koningin van het Nederlandse toneel
Schouwburg Het Park is voor Anne Wil bekend terrein. Zo schitterde ze afgelopen seizoen in ‘Het Oog van de Storm’ waar ze lovende kritieken over kreeg. ”Anne Wil Blankers is superieur in de moederrol - als zij opkomt krijg je behalve een masterclass teksttoneel ook zicht op een echt karakter. Prachtig”, aldus De Volkskrant. Ook volgens Shirley Constapel, programmeur in Het Park, is Anne Wil Blankers écht een bezoek aan de schouwburg waard. Shirley: “Ze is de koningin van het Nederlandse toneel. Ze heeft een lange, indrukwekkende carrière en dus veel te vertellen.”
Zie ook www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl) .

Anne Wil Blankers Anne Wil Blankers