Hoornse Veteranendag op zaterdag 22 april

10-04-2023

HOORNGIDS HOORN | Na vier jaar afwezigheid  kan de Stichting Veteranen Hoorn eindelijk weer melden dat hij er weer aan komt: dit jaar is het de 13e keer dat in Hoorn de lokale Veteranendag gevierd wordt. 

Met deze viering, op zaterdag 22 april, eert de gemeente Hoorn veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid op veel plaatsen in de wereld. Dit thema is actueler dan ooit. Er is een uitgebreid programma, waarin ook contact met de burgers van Hoorn is opgenomen.

Programma
In de ochtend zijn er vanaf 10.00 uur op het Kerkplein historische  militaire voertuigen, waaronder een pantserwagen te zien. Om 14.00 uur is er een openbaar toegankelijke herdenking bij het Veteranenmonument op het Oostereiland, met medewerking van Club Kzing en burgemeester Nieuwenburg. Aansluitend is er een, eveneens openbare, herdenkingsbijeenkomst (kerkdienst) met medewerking van o.a. koor ’Happy Together’ en aalmoezenier George Martens in de Oosterkerk. Tot slot is er een besloten bijeenkomst voor veteranen, hun partner en genodigden in de Oosterkerk. Daar wordt een traditionele Indische maaltijd, ook wel blauwe hap genoemd, geserveerd. Zie ook www.veteranenhoorn.nl (http://www.veteranenhoorn.nl) .

Hoornse Veteranendag Hoornse Veteranendag