Maatregelen om kruispunt IJsselweg/Maasweg veiliger te maken

Raadsvergadering 13 april

HOORNGIDS HOORN | Om de verkeersveiligheid op het kruispunt IJsselweg/Maasweg te verbeteren zijn al enkele maatregelen genomen. Nu wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een aanpassing van de weginrichting ter plaatse. Verkeersdeskundigen stellen voor daar een verkeerslichtinstallatie te plaatsen zonder voorsorteervakken. Ook zal een nieuwe brug worden gebouwd en zebrapaden zullen verdwijnen omdat deze slechts schijnveiligheid suggereren.  

De fracties van ChristenUnie en Fractie Tonnaer vragen in een amendement om af te zien van de voorgestelde aanleg van een nieuwe brug en oversteekplaats aan de Maasweg. Fractie Tonnaer vindt De Realistische Partij aan haar zijde in een amendement om de verkeerslichtinstallatie te laten werken tussen 6.00 uur en 22.00 uur.

Wethouder René Assendelft ontraadt de twee amendementen. Hij hecht sterk aan de adviezen van de verkeersdeskundigen en het voorstel van het college is daardoor beter passend voor de verkeerssituatie. Beide amendementen haalden het niet.

Bron: Politieke redactie HoornGids

Wethouder Rene Assendelft_ Wethouder Rene Assendelft_