Evacuatie riviercruiseschip na machinekamerbrand

14-04-2023

HOORNGIDS REGIO | Vanochtend ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van een passagierschip dat op het Markermeer voer. In de machinekamer was brand uitgebroken. Aan boord van het passagiersschip zaten 70 personen waarvan 5 bemanningsleden incl de kapitein. Alle 65 passagiers zijn met reddingboten, vaartuigen van Rijkswaterstaat en politie geëvacueerd.

Grote inzet
Omdat het een passagiersschip betrof werd groots ingezet. Het Kustwachtcentrum alarmeerde reddingboten van KNRM-stations Enkhuizen, Medemblik, Hoorn, Andijk en Wijdenes. Een reddingboot van KNRM Enkhuizen bracht een brandweerteam naar het schip. De politie kwam ter plaatse met de P97 en meerdere snelle motorboten (RHIBS). Ook de RWS 25, een boot van Rijkswaterstaat en het duikwerkschip Triton kwamen ter plaatse.

Evacuatie
De brand werd geblust en de passagiers geëvacueerd. Met behulp van de Triton zijn de mensen overgestapt op een van de aanwezige vaartuigen. In de haven stonden bussen klaar. De passagiers en bemanning maken het goed. De brandweer heeft, nadat de brand was geblust, een nacontrole gedaan.

Riviercruiseschip brand Riviercruiseschip brand