Commissie spreekt over inclusie- en subsidiebeleid

19-04-2023

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 25 april spreekt de Algemene Raadscommissie over de kernpunten van een nieuw inclusiebeleid en de kaders voor het subsidiebeleid. Op de agenda staan ook meerdere duurzaamheidsonderwerpen.

Nieuwe nota inclusiebeleid 2023-2026
De gemeente Hoorn wil een inclusieve gemeente zijn, waarin niemand wordt buitengesloten of gediscrimineerd. Het nieuwe inclusiebeleid moet daarvoor zorgen. Aan de commissie wordt gevraagd om de voorwaarden voor dit beleid vast te stellen. Deze nota gaat uit van gelijke behandeling, verbetering van toegankelijkheid en het tegengaan van discriminatie.

Vaststellen kaders subsidiebeleid 2023
Veel voorzieningen waar inwoners van Hoorn dagelijks gebruik van maken, worden mogelijk gemaakt door subsidie. Hierdoor wordt de zelf- en samenredzaamheid van inwoners vergroot. De regels waar subsidieverlening aan moet voldoen, staan in de Algemene subsidieverordening (ASV). De huidige ASV voldoet aan de eisen voor de rechtmatigheid, maar de doelmatigheid en doeltreffendheid moeten beter. De commissie zal dus spreken over de nieuwe kaders van dit beleid.

Overige onderwerpen: duurzaamheid
Daarnaast staat op de agenda de verhoging van het leningsplafond voor duurzaamheidssubsidies. Hiermee kunnen inwoners woningen verduurzamen. Ook het Westfries beleidskader zon- en windenergie én het Programma Energietransitie staan op de planning.

Volg de commissie
De commissievergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Op www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad) vindt u de agenda en alle voorstellen. Publiek is welkom. De commissie kan ook vanuit huis gevolgd worden. Dit kan via de livestream op www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad).
Over bovenstaande punten neemt de gemeenteraad op 16 mei 2023 definitief een besluit. 

Stadhuis Hoorn maart 2022 Stadhuis Hoorn maart 2022