Theaterkerk Wadway begint aan de laatste voorstellingen van het seizoen

20-04-2023

HOORNGIDS REGIO | Na twee bewogen theaterseizoenen was het Theaterkerk Wadway weer gelukt, zoals je dat van ze gewend bent, om een gevarieerd programma uit het rijke theateraanbod samen te stellen. Gevestigde namen, aanstormend talent, een intiem theaterconcert, een meeslepende kindervoorstelling, baanbrekend cabaret of indrukwekkend toneel. Theaterkerk Wadway heeft voor elk wat wils. Dit tot nu toe geslaagde seizoen loopt bijna af. Er zijn nog enkele voorstelling te bewonderen.

Vrijdag 21 april QUATRO VENTOS (Muziek) Clube de Fado
De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is al 25 jaar de inspirerende voorman van het ijzersterke fadokwartet ’Quatro Ventos’. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ’Clube de Fado’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken. Uit alle ’quatro ventos’ van de wereld dus: via populaire Portugese muziek, over de deinende golven van de swing naar de melancholie van het Franse chanson en de passie van de Italiaanse liederen. Om na veel omzwervingen weer het anker uit te gooien in de veilige haven van de Portugese blues, de fado. Meeslepende muziek met warmte gespeeld. Een geweldige band. Aanvang 20.30 uur.

Zondag 23 april  Cameretten (Cabaret/Matinee) Finalistentournee
De finalisten van Cameretten 2022 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. Aanvang 14.30 uur.

Zaterdag 29 april Chris Verlaan (Comedy Cabaret/Try out) De Kringloper
Chris Verlaan is klaar voor de volgende stap na een tournee van twee jaar met zijn debuutprogramma ’Man in de Maak’. In dit tweede programma stapt Chris letterlijk uit de coulissen. Zijn fascinatie voor kringloopwinkels is de inspiratie voor zijn nieuwe verhaal. Na wat wikken en wegen begon Chris zijn eigen kringloopwinkeltje. Een veilige plek om thuis te komen als je verdwaald bent, met altijd wel een plekje in de kast voor wat moois met een barst of een krasje. Op zijn droogkomische en cynische manier beschrijft en bezingt Chris zijn wonderlijke wereld. Een wereld die velen van u zal verrassen. Aanvang 20.30 uur.

Woensdag 3 mei Epos Ensemble (Kindertheater 6+) De Wraak van Lorre
Een huisdier hebben is leuk, maar een prachtig opera-zingende papegaai als huisdier hebben is helemaal fantastisch. Jop is dan ook helemaal in de wolken als Lorre bij hem komt wonen en hij kan al gauw niet meer zonder het lieve beestje. Maar helaas is Jop niet de enige die wat in Lorre ziet: ook meneer Panini wil hem graag hebben om héél veel geld aan hem te verdienen in de grote operazalen wereldwijd. De geniepige Panini haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken, en dát laten Jop en zijn vrienden niet zo maar op zich zitten... Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en het ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen aan het zingen gezet worden. Het Epos Ensemble maakt kinder- en gezinsvoorstellingen waarin verhalen en klassieke muziek tot één geheel worden verweven. Op een speelse manier prikkelen ze de fantasie en empathie van kinderen, betrekken ze het publiek actief in het verhaal en zorgen ze voor een bijzondere kennismaking met de kleurrijkheid van (moderne) klassieke muziek en blaasinstrumenten. Aanvang 14.30 uur.

Informatie en reserveren
Voor reserveringen en informatie zie: https://theaterkerkwadway.nl/ (https://theaterkerkwadway.nl/)

Epos Ensemble De wraak van Lorre Epos Ensemble De wraak van Lorre