Werkzaamheden Draafsingel

ingevoerd op 7-6-2006

Vanaf 12 juni 2006 krijgt de Draafsingel rode fietsstroken en plateaus en vindt er asfaltonderhoud plaats. Het gaat om de volgende werkzaamheden:
• De rijbaan van de Draafsingel tussen de Oosterpoortbrug en de J. Messchaertstraat krijgt nieuw asfalt, inclusief een rode fietsstrook aan de zijde van de woningen;
• tussen de Venenlaan en de J.P. Coenstraat worden parkeerplaatsen aangelegd;
• de asfaltverharding van de rijbaan aan de Draafsingel tussen de J. Messchaertstraat en de Koepoortsweg wordt gerepareerd, inclusief een rode fietsstrook aan de zijde van de woningen;
• op de kruisingen van de Draafsingel met de Oosterpoortbrug, de Venenlaan en de Eikstraat worden plateaus van rood asfalt aangelegd;
• bij de aansluitingen van de Van Beijerenstraat, J.P.Coenstraat en Kruitmolenstraat op de Draafsingel worden drempels (poortconstructies) aangebracht.
De werkzaamheden vinden in fasen plaats. Fase 1 betreft het gedeelte van de Draafsingel tussen de Oosterpoortbrug en de J. Messchaertstraat. Bij fase 2 gaat het om het gedeelte van de Draafsingel tussen de J. Messchaertstraat en de Koepoortsweg.

Fase 1: van 12 juni tot en met 30 juni 2006
In de periode van 12 juni tot en met 30 juni geldt het volgende. Er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk in verband met het verwijderen en aanbrengen van asfalt, detectielussen en markering. De woningen zijn met de auto niet bereikbaar. De zijstraten worden bij de aansluitingen op de Draafsingel afgezet. Verkeer richting centrum krijgt op de Provincialeweg aanduidingsborden te zien, die wijzen op een omleiding via de Liornestraat. Het eenrichtingsverkeer op de Venenlaan bij de Holenweg wordt deze periode opgeheven. Connexxion leidt de bussen met de nummers 41, 43 en 47 richting NS-station om via de Provincialeweg, Liornestraat, J.D. Pollstraat en J. Messchaertstraat. De bushaltes op de Willemsweg zijn buiten gebruik. Fietsers worden omgeleid via de Oosterpoortbrug en de Vollerswaal en het Kleine Oost. Dat geldt ook in tegengestelde richting.   

Op 13 juni krijgt de kruising Willemsweg/Julianaplein opnieuw rood asfalt. Auto’s vanaf de Provincialeweg richting Willemsweg krijgen die dag te maken met een omleiding via Holenweg-Venenlaan-Emmalaan. Auto’s vanaf het Kleine Oost worden omgeleid via de Schellinkhouterdijk en Hoorn-80. Fietsers kunnen gewoon over het fietspad van de Willemsweg blijven rijden.

Fase 2: van 3 tot en met 14 juli 2006
In de periode van 3 tot en met 9 juli zijn de zijstraten afgesloten en is er een smallere rijbaan beschikbaar voor het verkeer vanaf de J. Messchaertstraat richting Koepoortsweg. Fietsers worden vanaf de Koepoortsweg omgeleid via Achter de Vest en de Pakhuisstraat.
Het parkeren van de auto op de Draafsingel is dan niet mogelijk.
In de periode van 10 tot en met 14 juli geldt het volgende. Doorgaand autoverkeer is niet mogelijk in verband met het aanbrengen van de rode fietsstrook en een plateau. Woningen zijn met de auto niet bereikbaar. De zijstraten worden ter plaatse van de aansluitingen op de Draafsingel afgezet. Verkeer wordt omgeleid via de Pakhuisstraat en Achter de Vest waarvan de rijrichting tijdelijk omgedraaid wordt. Ook vindt er een tijdelijke opheffing van het eenrichtingsverkeer van de Kruitmolenstraat plaats. De bussen naar het Station gaan via de Pakhuisstraat,  Achter de Vest en het Koepoortsplein rijden. De bushalte nabij de Eikstraat is dan buiten gebruik. Voetgangers kunnen gebruik maken van de trottoirs, wel ondervindt men enig hinder bij de kruispunten. Fietsers vanaf de Koepoortsweg worden omgeleid via de Achterstraat, Onder de Boompjes en de Pakhuisstraat.

Algemeen
De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de bereikbaarheid voor hulpdiensten mogelijk blijft. De uitvoering heeft gevolgen voor het aanbieden en ophalen van het huisvuil. Bewoners langs de Draafsingel wordt dan ook verzocht hun rolemmers in die week buiten het werkvak aan te bieden. Het verkeer wordt met borden op de werkzaamheden geattendeerd en omgeleid. Uitvoering van de werkzaamheden is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Mochten er tijdens de werkzaamheden problemen zijn met de bevoorrading, bereikbaarheid of andere zaken, dan kan contact worden opgenomen met de gemeentelijke toezichthouder, de heer B. Haring, hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-20393729 en/of via b.haring@hoorn.nl.