Braderie Schellinkhout & Schellinkhout te kijk nu in het centrum van het dorp

22-04-2023

HOORNGIDS REGIO | Zaterdag 13 mei organiseert Stichting Schellinkhout van 10.00 uur tot 16.00 uur een braderie en zetten bewoners hun deuren open bij Schellinkhout te kijk. Werd voorgaande jaren de braderie, die al twee keer eerder werd georganiseerd door de Stichting, nog gehouden op een voetbalveld, dit keer is er voor een andere locatie en opzet gekozen. 

De markt wordt dit jaar voor het eerst in het centrum van het dorp gehouden. Rond Dorsphuis De Dregt en de Jan Luykenschool komen de ruim 70 kramen in een lint tussen de bomen en het groen te staan. Een echte gezellige dorpsmarkt dus die wederom tot stand komt in samenwerking met De Westfriese stalletjes. 

Vermaak voor jong en oud
Er staan kramen met lokale producten, koopjes voor huis en interieur, bloemen en planten en nog veel meer. Naast alle koopwaar is er met springkussens en demonstraties van oude ambachten de hele dag meer dan genoeg vermaak voor jong en oud. Er zijn meerdere foodtrucks, op een groot podium wordt live muziek gespeeld en de hele dag door zijn er talloze mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin.

Schellinkhout te kijk
Naast de braderie wordt ook Schellinkhout te kijk georganiseerd. Bij dit evenement stellen vele dorpsbewoners hun deuren open voor het grote publiek. Er zijn garage-sales bij mensen op het erf, tuinen worden opengesteld en u komt door het hele dorp kunst, live muziek en eten en drinken tegen. Er kan een boerderij bezocht worden met daarbij de boerderijwinkel ‘Heerlijk van de boer’, maar ook de grote molen (bouwjaar 1630) aan de Zuiderdijk met zijn achtkante binnenkruier. Bezoekers mogen de molen van binnen en van buiten bekijken. Er zijn de hele dag vrijwilligers aanwezig die u een beetje wegwijs maken in de prachtige Poldermolen die verantwoordelijk is geweest voor de bemaling van de polder Schellinkhout. Bamboepark Schellinkhout, de verborgen parel van Schellinkhout,  de plek waar wijlen Charley Young sinds de jaren 80 van de vorige eeuw bamboes heeft geplant, is open. Deze bamboetuin heeft in Nederland en ver daarbuiten waardering en bekendheid gekregen. Wanneer je door de bamboetuin loopt waan je je even in de tropen. U kunt op deze plek alle bamboes bewonderen en natuurlijk ook kopen, tevens wordt daar een demonstratie japans boogschieten gegeven.

Op de fiets
Stichting Schellinkhout adviseert mensen wel zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar en het dorp is de hele dag afgesloten voor auto’s en andere motorische voertuigen. Voor mensen met een beperking zijn uiteraard wel enkele parkeerplaatsen dichtbij de braderie beschikbaar.
Schellinkhout maakt zich op voor een prachtige dag op zaterdag 13 mei vol reuring en gezelligheid. De Stichting en alle vrijwilligers nodigen u van harte uit.

Braderie Schellinkhout Braderie Schellinkhout