Opening De SpoorTuin Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

25-04-2023

HOORNGIDS HOORN | De SpoorTuin is het eerste onderdeel van een totaal vernieuwde museumbeleving, die de Museumstoomtram dit jaar opent op Tramstation Hoorn. Rondom de nieuw gebouwde werkplaats ontdek je hier vanaf 2023 het verhaal over de stoomtram. Niet alleen door ermee te reizen, maar ook door middel van diverse nieuwe interactieve presentaties rond de collectie locomotieven en rijtuigen, de rails waarop ze rijden en de mensen die ermee werken.

In De SpoorTuin ontdekken kinderen in een educatief spel de werking van rails, treinen en trams als vervoermiddel. Midden in een super-modelspoorbaan worden goederen over de rails vervoerd tussen ‘Hoorn’ en ‘Medemblik’.

Wethouder en burgemeester
Op vrijdag 28 april zijn wethouder Arthur Helling van Hoorn en burgemeester Dennis Straat van Medemblik de chefs van hun eigen stations. Geholpen door kinderen openen ze de SpoorTuin door er de eerste trams te laten rijden.

Informatie
De opening van De SpoorTuin is op vrijdag 28 april om 9.00 uur op Tramstation Hoorn, Van Dedemstraat 8 in Hoorn. De opening wordt rond 10.00 uur afgesloten. In de meivakantie vanaf 29 april tot en met 7 mei kunnen jong en oud de SpoorTuin ontdekken voor of na hun reis met de stoomtram. Graag opgeven of er op jouw komst mag worden gerekend via info@stoomtram.nl (mailto:info@stoomtram.nl)

Stoomtram gebouw Stoomtram gebouw