IVN West-Friesland zoekt schippers voor fluisterboot ‘de Wilskracht’

25-04-2023

HOORNGIDS REGIO | Door gewijzigde/aangescherpte wetgeving moeten schippers nu in bezit zijn van vaarbewijs 1. Hierdoor is de club met schippers uitgedund waardoor IVN niet alle aanvragen van de scholen kan honoreren.

Als schipper zorg jij ervoor dat de gasten het Streekbos en omgeving vanaf het water kunnen ervaren!. Samen met een natuurgids geef je je passagiers een onvergetelijke ervaring. Je vaart met de stalen, elektrisch aangedreven, fluisterboot door smalle en bredere sloten, omgeven door veel groen. Het gebied staat bekend om de vele soorten vogels. Je passagiers (maximaal 24 personen) bestaan uit groepen kinderen (schoolexcursies) of groepen die de Wilskracht reserveren voor een natuurexcursie. De route bepaal je samen met de natuurgids.

Wat IVN vraagt
Je bent tijdens het vaarseizoen (april t/m oktober) gemiddeld 1keer per week voor enkele uren beschikbaar.
Je hebt een geldig Nederlands Klein Vaarbewijs (KVB1).
Je bent een vrijwilliger met affiniteit voor de natuur. Liefst uit de omgeving Stede Broec, Enkhuizen of Medemblik. IVN zou het geweldig vinden als je het coördineren van de vaarexcursies op je zou willen nemen. Dit is echter geen must. Een VOG zal worden aangevraagd.

Wat IVN biedt:
Varen is genieten, zeker in het Streekbos en de Weelen.
IVN West-Friesland is een gezonde vereniging waar veel te beleven valt.
Veel dankbaarheid van de kinderen en volwassenen voor de onvergetelijke ervaring.
Vriendschappen worden geboren tussen de schippers en natuurgidsen.

Voor info en aanmelding:
Ingrid Mooren, secretrais IVN West-Friesland.
email: ingrid@ivn-westfriesland.nl (mailto:ingrid@ivn-westfriesland.nl)
mobiel: 0639195592 (na 19.00 uur).

IVN West-Friesland zoekt schippers voor fluisterboot ‘de Wilskracht’ IVN West-Friesland zoekt schippers voor fluisterboot ‘de Wilskracht’