Geen inlijving van Wognum bij Hoorn

Wel nieuw bedrijventerrein voor Hoorn

Niet heel Wognum, maar een klein stukje, wordt bij Hoorn gevoegd. Dit bleek woensdagavond toen de Tweede Kamer vergaderde over de herindeling in West-Friesland. Er waren veel complimenten voor de aardige mensen alhier, men vindt dit een prachtig gebied, Hoorn is inderdaad krap behuisd en het proces van herindeling duurt al veel te lang. Zo ongeveer kunnen de reacties van de Tweede Kamer-fracties worden samengevat. De officiele stemming vindt volgende week plaats, maar het lijkt dat een motie van PvdA en VVD, waarbij het toekomstige industrieterrein Westfrisia-Noord bij Hoorn wordt gevoegd, het haalt.

Overigens was er wel kritiek op de handelswijze van het gemeentebestuur van Hoorn. De claim op Wognum kwam volgens minister Remkes van Binnenlandse Zaken te laat en een algehele inlijving van Wognum door Hoorn zat er al helemaal niet in. Hoorn moet tevreden zijn met een stukje uitbreiding in de vorm van een extra bedrijventerrein.

Reacties
Reactie: (Laurie)
8-6-2006, 22:03
Lijkt me een compromis, is misschien wel de beste oplossing gezien dit bericht uit het NHD:

"PvdA’s willen druk op fusie gemeenten

Gepubliceerd op 11 mei 2006, 15:52
Laatst bijgewerkt op 11 mei 2006, 16:50

Wognum - De fracties van de PvdA in Wognum, Medemblik en Noorder-Koggenland willen dat er bij de Tweede Kamer wordt benadrukt dat de fusie tussen de drie gemeenten moet doorgaan.

Tijdens de vergadering van de drie gemeenteraden over de fusie dienden de drie PvdA’s hierover een motie in. Hierin werd gesteld dat er bij de Tweede Kamer moet worden benadrukt dat de fusie moet doorgaan en zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd. De motie werd unaniem door de drie gemeenteraden ondersteund. De PvdA in de Tweede Kamer vindt juist dat Hoorn moet worden geholpen in de ruimtenood en dat er een grenswijziging met Wognum moet plaatsvinden.

Aan de ideeën van Hoorn om Wognum bij deze gemeente te trekken, werd tijdens de fusieraad niet veel aandacht besteed. ,,Iedereen vindt de fusie van de drie gemeenten een goede zaak’’, zegt voorzitter K. Gutter van de fusieraad, tevens wethouder in Noorder-Koggenland. ,,Het halen van de streefdatum van 2007 zal niet aan de drie gemeenten liggen’’, aldus Gutter."



Reactie: (Daniël)
8-6-2006, 21:15
Uhm,lappen grond van de buren inpikken voor weer een extra stukje bedrijventerrein?? En hoe zit dat met die extra verkeersdrukte die dit met zich mee gaat brengen??Ohw en waar blijft mijn nieuwe woning waarvoor ik al ruim 7 jaar voor op de wachtlijst sta??