Aantal bloemmanden aan Gedempte Turfhaven onterecht gereduceerd

Fractie Tonnaer verzoekt om meer bloemmanden 

HOORNGIDS HOORN | De gemeente Hoorn heeft zonder overleg met bewoners en winkeliers besloten minder bloemmanden te hangen aan lantaarnpalen van de Ged. Turfhaven. Aan één kant van de Turfhaven staan elf lantaarnpalen waarvan er slechts drie zijn voorzien van een bloemmand. Fractie Tonnaer steunt de bewoners en winkeliers aan de Ged. Turfhaven en vraagt dringend het college van B&W nog deze zomer aan alle lantaarnpalen aan de Ged. Turfhaven bloemmanden op te hangen zodat ook zij en de bezoekers van de stad daarvan kunnen genieten. 

Verder vraagt de fractie om het woud aan verkeers- en informatieborden aan de Ged. Turfhaven en verder in de binnenstad uit te dunnen. Namens Fractie Tonnaer stelde gemeenteraadslid Roger Tonnaer onderstaande vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders Hoorn.

Geacht College,
Met verbazing hebben wij vernomen dat in opdracht van de gemeente aan de Ged. Turfhaven slechts negen bloemmanden zijn opgehangen. Voorheen werden aan de lantaarnpalen daar meer manden opgehangen.
Veel bewoners en winkeliers vinden de bloemmanden aan lantaarnpalen en bruggen een groot succes. In de binnenstad, Hof van Hoorn en de toegangswegen tot de stad hangen er in totaal ongeveer 350. Op initiatief van Fractie Tonnaer heeft de gemeenteraad op 9 november 2021 besloten om het aantal bloemmanden uit te breiden en heeft zij daarvoor een extra budget van jaarlijks € 20.000 beschikbaar gesteld. 
Samen met de OSH heeft de gemeente voor de uitbreiding nieuwe locaties gekozen. Onder andere in de Muntstraat en Nieuwendam worden nu ook jaarlijks bloemmanden opgehangen. Het aantal bloemmanden aan de Ged. Turfhaven is aanzienlijk afgenomen. Aan één kant van de Turfhaven staan elf lantaarnpalen waarvan er slechts drie zijn voorzien van een bloemmand. Aan de Dal-kant van de Ged. Turfhaven is slechts aan zes van de tien lantaarnpalen een bloemmand bevestigd.  
Over het niet ophangen van bloemmanden aan lantaarnpalen heeft de gemeente de winkeliers en bewoners niet geïnformeerd. Zij zijn over dit onbenullig handelen boos en verwachten dat alsnog aan alle lantaarnpalen aan de Ged. Turfhaven bloemmanden komen. 
Fractie Tonnaer steunt de bewoners en ondernemers aan de Ged. Turfhaven en vraagt dringend het college nog deze zomer aan alle lantaarnpalen aan de Ged. Turfhaven bloemmanden op te hangen zodat ook zij en de bezoekers van de stad daarvan kunnen genieten. 

Vraag: 
Bent u bereid nog deze zomer aan alle lantaarnpalen aan de Ged. Turfhaven bloemmanden op te hangen? 
Heeft u in de aanloop van het besluit om het aantal bloemmanden aan de Ged. Turfhaven te beperken vooraf overleg gehad met bewoners en winkeliers?
Kunt u het woud aan verkeers- en informatieborden aan de Ged. Turfhaven en verder in de binnenstad uitdunnen ?  

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid 

Bloemmanden Ged. Turfhaven A Bloemmanden Ged. Turfhaven A