Resultaten voetbal 13 en 14 mei

Slordig Zwaluwen’30 houdt het lang spannend tegen degradant SV Marken (1-3)

HOORNGIDS REGIO | Meedoen aan de nacompetitie voor promotie is voor Zwaluwen’30 nu wel heel dichtbij na de winst op degradant Marken. Dat de overwinning op Marken pas in de laatste tien minuten werd bewerkstelligd was geheel te wijten aan het slordige spel van Zwaluwen’30 en een prima keepende doelman van Marken, Lloyd Dielingen.

Al in het eerste kwartier gebeurde er van alles voor de doelen van Marken en Zwaluwen’30. In de 4e minuut een doorgekopte Marken-corner welke met moeite kon worden weggewerkt door de Zwaluwen’30-verdediging. Jim Nelen mocht in de 7e minuut een van zijn vele acties maken over links, zijn schot eindigde op de vuisten van de Marken-doelman.
In de 11e minuut werd Zwaluwen’30 over rechts afgetroefd door Marken. De bal werd goed teruggelegd op de vrij opgekomen Arno Boes van Marken en deze wist simpel het net te vinden voor de 1-0. Vier minuten later staat de 1-1 op het scorebord; opnieuw een uitbraak over links van Jim Nelen met een strakke voorzet. In een mêlee van spelers voor het doel wist Samet Cetin met een schot in de rechterbovenhoek de gelijkmaker aan te tekenen. Tussen de 20e en 30e minuut waren er diverse mogelijkheden voor Zwaluwen’30 om tot scoren te komen. De eindpass ontbrak echter en ook de nodige rust voor het doel van Marken. Doelman Droomers moest er in de 40e minuut alles aan doen om een te korte Zwaluwen’30-bal onschadelijk te maken. In de 44e minuut was er op rechts een overtreding op Leon Schipper. Scheidsrechter Onno Jans liet doorspelen en zo kwamen twee spelers van Marken vrij voor keeper Tobias Droomers. De beide Marken-aanvallers namen iets te lang de tijd en zo kon Zwaluwen’30 de bal nog wegwerken.

De tweede helft begon onveranderd. In de 48e minuut balverlies voor Zwaluwen’30 en hierbij een schot op doel door Marken, waarbij de bal via de vingertoppen van Droomers over het doel verdween. In de 55e, 60e en 63e minuut ontstonden drie serieuze kansen achter elkaar voor spits Diovaris Balentina van Zwaluwen’30. Driemaal was doelman Dielingen van Marken de winnaar. In de 68e minuut kwam Caio Chioccarelli voor Jerven Devid in het veld, met in de 70e minuut meteen een goede loopactie van hem. Hij schoot de bal in het zijnet. Jim Nelen mocht in dezelfde minuut 5 man passeren en uithalen voor een prima schot op doel. Opnieuw kwam de doelman van Marken als overwinnaar uit de strijd.
Het bleef, ook in deze periode van de wedstrijd, een open strijd met kansen voor beide teams. Gezien de stand op de ranglijst moest Zwaluwen’30 risico’s nemen om een doelpunt te forceren. Door het slordige spel van Zwaluwen’30 bleef ook Marken kansen krijgen. In de 80e minuut kwam Zakariya el Hayani voor verdediger Bilal el Guennouni om zo nog meer aanvallende mogelijkheden te creëren. In de 83e minuut dan toch het doelpunt voor Zwaluwen’30. Caio Chioccarelli mocht vanaf de eigen helft vertrekken bij een diepe strakke bal. Keeper Dielingen van Marken zag het gevaar en kwam ver uit zijn doel. Caio Chioccarelli wist de bal over de uitkomende keeper in het lege doel te schieten. Wat een opluchting bij de Zwaluwen’30-supporters. Hierna nog enige hachelijke momenten door balverlies op het middenveld door Zwaluwen’30. Marken kon niet profiteren.
In de 88e minuut werd een vrije trap van Leon Schipper met moeite weggewerkt door Marken. Ruim in de extra tijd (95e minuut) wist Marker Leon Schipper dan toch nog zijn doelpunt te maken tegen zijn oude team. Jorg Ooievaar stuurde hem weg over links en hij had vrije doorgang naar het doel van Marken. Met een goed schot in de rechterbenedenhoek wist hij keeper Dielissen te verschalken. Eindstand 1-3.
Door deze uitslag klimt Zwaluwen’30 naar de 4e plaats op de ranglijst met een goed uitzicht op het meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Op plaats 1 staat AFC (mag niet promoveren). Op 2 staat DVVA (is reeds gepromoveerd). ASV Arsenal staat 3e met 41 punten uit 23 duels en een doelsaldo van 52-40. Hieronder staat dus Zwaluwen’30 met 38 punten uit 22 duels met een doelsaldo van 52-34. Ook Jong Holland doet nog mee met 36 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 58-37.
Zwaluwen’30 speelt komende zaterdag thuis tegen DWS. Dit team kan nog degraderen of hopen op een nacompetitieplaats voor behoud van het 2e klasseschap. De laatste (uit)wedstrijd is op 27 mei tegen het Oostzaanse OSV (van ex-Zwaluwen’30-spelers Dave Severins en Koen Verlaat).

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (80e, Zakariya el Hayani), Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Jerven Devid (68e, Caio Chioccarelli), Samet Cetin, Thom Nelen, Jim Nelen. Verdere wissels: Adi Moric, Davy v.d. Meer, Gregory Scheltens, Bas v.d. Louw, Fabian Juan.

Verslag: Leo van der Voort
=================================================================================

Schagen United - Always Forward 2-0

Always Forward heeft zondag voor de eerste keer in het seizoen een (semi)topper verloren. In de uitwedstrijd tegen Schagen United bleef de thuisploeg met 2-0 aan de goede kant van de score. Weliswaar konden de Schagenaars in deze wedstrijd niet de koppositie op de ranglijst veroveren, maar winst was noodzakelijk om een kans op het kampioenschap te behouden.

Schagen United opende de wedstrijd met een offensief en net als in de vorige wedstrijd tegen Grasshoppers kwam Forward al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de derde minuut mocht Schagen United op rechts een vrije trap nemen. De bal werd van voorbij de tweede paal voor het Forward-doel teruggekopt. In een poging om opruiming te houden werd de bal niet goed geraakt. Hij belandde voor de voeten van een Schagenaar, die van dichtbij kon binnenknallen (1-0).
Zeven minuten later kreeg de thuisploeg weer een vrije trap, deze keer op zo’n 20 meter recht voor het Forward-doel. De bal vloog langs het muurtje, maar ook net langs het doel.
Hierna ging Forward op jacht naar de gelijkmaker. Het offensief werd ingeluid met een fraai hoogstandje van Tom de Weerd aan het begin van een aanval die in de voortzetting strandde. Daimy Mac Donald kon kort daarna een mislukte pass in de Schagen United-defensie oppikken en Mick v.d. Gulik aanspelen. De voorzet was net iets te hoog voor Tom de Weerd, die even later uit een fraaie vrije trap van Patrick Tap, bij de middenlijn op links genomen, bij de tweede paal een grote kans kreeg, maar op de een of andere manier kwam de bal niet in het net terecht. Uit de rebound van een volgende vrije trap van Patrick Tap richtte Tom de Weerd de bal te hoog. Lucas Laan zette de volgende aanval over links op en na een fraaie 1-2-combinatie met Daimy Mac Donald deed hij met een vleugelschot een deel van de Forward-aanhang juichen voor de gelijkmaker, maar het doelpunt bleek helaas gezichtsbedrog. De bal belandde achter in plaats van in het doel. Een uitbraak na een corner van de thuisploeg leverde geen succes op, omdat een Schager verdediger een dieptepass van Tom nog net van richting kon doen veranderen.
Daimy Mac Donald brak in de 27e minuut door op een mooie pass van Gilles Duiveman McEwan, maar zijn trekbal bereikte helaas geen medespits. Uit de corner die uit deze aanval voortkwam kon de thuisploeg op zijn beurt uitbreken, maar het uitspelen van de mogelijkheid liet te wensen over. De doelman van de thuisploeg ontfermde zich even later over en voorzet die resulteerde uit fraai goochelwerk van Nick Bot en Tom de Weerd en aan de andere kant van het veld leverde een kopbal uit een corner geen treffer op, omdat de bal niet goed werd geraakt. Hetzelfde kon gezegd worden over de inzet van Daimy Mac Donald, die na een combinatie met Nick Bot en Tom de Schagen United-doelman omspeelde en de bal vervolgens over het doel werkte. Een vrije trap van Cemil Zaal ging wel richting doel, maar eindigde in de handen van de keeper. In het Forward-strafschopgebied kon de bal, nadat die uit een vrije trap in eerste instantie niet goed werd geraakt – deze keer wel –  alsnog door de Forward-verdediging worden geruimd.
In de slotfase van de eerste helft werd in een kort, maar hevig offensief van de thuisploeg een schot in de Forward-defensie geblokt, waarna enkele corners op rij volgden. Uit de laatste daarvan ging de bal rakelings over iedereen heen. De Schager doelman moest in actie komen bij een dieptepass die hij buiten zijn strafschopgebied wist te onderscheppen en bij een schot van Mick v.d. Gulik, dat hij in twee instanties onder controle kreeg. Doelman Timo Bakker voorkwam door goed uitlopen dat een doorbrekende SU-spits kon scoren.

Ook in de beginfase van de tweede helft deden de eerste gevaarlijke momenten zich voor bij het Forward-doel. Uit een kluts kwam de bal voor de voeten van een Schagen United-spits, wiens schot mislukte. De voorzet uit een doorbraak over links werd onderschept door Gilles Duiveman McEwan. Direct hierna volgde een langdurige Forward-aanval waarbij diverse schotpogingen werden geblokt. Enkele minuten later volgde weer een langdurige aanval van de bezoekers, met daarin verweven een voorzet van Lucas Laan en een knappe combinatie tussen Mick v.d. Gulik en Nick Bot. De aanval werd beëindigd met een corner, waaruit de bal door de Schagen United-doelman werd weggewerkt en Nick Bots schot uit de rebound op een verdediger afketste. Enkele minuten later zagen zowel een Schagen United-aanvaller als Nick Bot een schot over het beoogde doel verdwijnen.
In de 64e minuut stuitte Tom de Weerd na een mooie solo op de laatste verdediger. Direct hierna werd Daimy Mac Donald, na door Mick v.d. Gulik met een steekbal in stelling te zijn gebracht, bij de eerste paal door de Schagen United-doelman van scoren gehouden. De inzet van Lucas Laan uit de hieruit voortkomende corner leverde een Schager uitbraak op, die slechts met moeite door de Forward-verdediging kon worden gestuit. Een volgende Schagen United-aanval werd, na veel heen-en-weer-getrap in het Forward-strafschopgebied, besloten met een afstandsschot dat een prooi werd voor Timo Bakker. In de volgende minuut werd Tom de Weerd aan de andere kant van het veld met een diepe pass bereikt. Hij nam de bal knap aan en had vervolgens de pech dat zijn inzet via de binnenkant van de verre paal weer het veld in stuitte.
Jurgen Adamus kwam in het veld voor Terence Alberg. Balverlies in de Forward-defensie leidde tot een gevaarlijk moment bij het Forward-doel, waarbij Timo Bakker goed ingreep. Even later stond de Forward-doelman op zijn post bij een hard schot uit de rebound na een vrije trap voor de thuisploeg. Kort hierna viel de tweede Schagen United-treffer. De schutter van dienst kreeg de bal enigszins gelukkig voor de voeten, omdat dat het resultaat was van een misser in de aanvalscombinatie, maar hij rondde onhoudbaar af (2-0).
Danilo v.d. Woude en Joeri Kerkhoven kwamen in het veld voor Lucas Laan en Gilles Duiveman McEwan. Het slotoffensief van Forward leverde geen kansen meer op. De thuisploeg was bij enkele uitbraken nog wel gevaarlijk, maar een goede ingreep van Nick Bot bij een dieptepass en een redding van Timo Bakker op een afstandsschot voorkwamen verder onheil.

Schagen United - Always Forward 2-0 (1-0). 3, 1-0; 75, 2-0.
Always Forward: Timo Bakker, Terence Alberg (71, Jurgen Adamus), Gilles Duiveman McEwan (75, Joeri Kerkhoven), Patrick Tap, Clyde Limbach, Nick Bot, Cemil Zaal, Mick v.d. Gulik, Tom de Weerd, Daimy Mac Donald en Lucas Laan (75, Danilo van der Woude).
Verslag: Hans Smit

Westfriezen ontbeert overtuiging in sfeerloos Breezand

Westfriezen heeft zijn derde nederlaag op een rij geleden. Op het knollenhoofdveld van ZAP in Breezand moest een 2-0 nederlaag geslikt worden. In tegenstelling tot de nederlagen bij VIOS en HSV had Westfriezen zondag niet heel veel recht op meer. Daarvoor was er te weinig overtuiging en geloof. Met nog twee wedstrijden te gaan, zal er toch echt uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Duidelijk wedstrijdbeeld
Westfriezen trof in ZAP een tegenstander, die een lastige eerste seizoenshelft had, maar ondertussen bovenaan staat in de derde periode. Westfriezen zelf heeft ook nog alle kans om de nacompetitie te halen via de ranglijst. Het wedstrijdbeeld werd al vrij snel duidelijk.
ZAP trok zich terug op eigen helft en liet Westfriezen het spel maken, om vervolgens in de tegenstoot toe te slaan. De gehele eerste helft kon de thuisploeg ook kansen creëren op deze manier, maar Denny Knol stond zeer sterk te keepen. Hij verving Luke van Amstel vanwege een blessure. Westfriezen zelf kon lastig tot goede kansen komen, maar was toch wel twee keer dichtbij een voorsprong. Eerst mocht Jim Broers aanleggen vanaf een meter of 20 uit een vrije trap. Zijn gekrulde poging werd naar de kruising gedirigeerd, de keeper kon echter op fabelachtige wijze redden. Via de lat kwam de bal weer in het veld. Vlak hierna legde Yannick Brinkman de bal achter de ZAP-verdediging. Pieter Koopman kon de bal net niet langs de keeper tikken. Na een half uur kwam ZAP op voorsprong uit één van die counters. Op deze manier kon ZAP nog meer achterover leunen en moest Westfriezen op jacht. Casper van Beek was dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner van Jim Broers kopte hij bij de eerste paal in, maar de bal werd van de lijn weg gekopt. Vlak voor rust kwam Westfriezen nog een keer goed weg, een schot van ver belandde op de lat.

Gelatenheid
Na de thee was er direct een behoorlijke tik voor Westfriezen. Uit een corner was het direct raak en werd de opdracht voor Westfriezen nog lastiger: 2-0. Over het verloop van de tweede helft kunnen we verder eigenlijk heel kort zijn, want Westfriezen creëerde zeer weinig in het verdere verloop. De wil was er absoluut wel, maar de uitvoering liet erg te wensen over. Veel slordigheden en onnauwkeurigheid zorgden ervoor dat de thuisploeg niet in de problemen kwam. De enige wapenfeiten waren enkele voorzetten van de zijkant, enkele corners en enkele afstandsschoten welke werden geblokt of doel misten. De grootste kans was er vanuit een corner. De ZAP-keeper zat mis, maar Mitchell Gieltjes kon er net niet genoeg bij en kopte over. Aan de andere kant kreeg ZAP voldoende mogelijkheden om in de counter toe te slaan, maar Denny Knol weigerde zich nogmaals te laten passeren. Desalniettemin kan geconcludeerd worden dat het er zondag geen moment in gezeten heeft. De gelatenheid achteraf vertelde veel……

Ondanks de recente resultaten speelt Westfriezen nog wel degelijk ergens voor. Volgende week komt SEW op bezoek, waarin Westfriezen gebrand zal moeten zijn om de prestatie tegen ZAP recht te zetten. Plek 3 is nog steeds in zicht en zolang dat mogelijk is, moet je als team daarvoor gaan.

ZAP - Westfriezen 2-0, 31: 1-0, 47: 2-0. Toeschouwers: 77
Opstelling Westfriezen: Denny Knol, Jasper Kraijer (71. Remco van Beek), Mitchell Gieltjes, Yannick Brinkman (82. Boyd Berends), Oscar van Beek, Chiel Steenman, Jim Broers, Casper van Beek, Wesley Mak (82. Nick Brandhoff), Tom Overtoom, Pieter Koopman

Always Forward (zat) - De Volewijckers 2-1

Always Forward (zat) heeft tegen De Volewijckers de reeks van thuiswedstrijden in dit seizoen afgesloten op dezelfde wijze waarmee de ploeg in september tegen Fortuna Wormerveer begon: een overwinning met één doelpunt verschil. De timing van de doelpunten leek sprekend op die van de vorige wedstrijd bij VVA/Spartaan. Na ongeveer een uur spelen nam Forward de leiding, waarna de overige treffers in de slotminuten op het scorebord verschenen. Het verschil met de wedstrijd in Amsterdam was dat Forward nu wel de volle buit pakte.

Always Forward had in de beginfase van de wedstrijd het leeuwendeel van het balbezit, echter zonder dat daar noemenswaardige kansen en mogelijkheden uit voortkwamen. Alleen in de eerste minuut kreeg de ploeg een kans toen Stefan Schipper bij de eerste paal een voorzet van Matthijs Greenan trachtte in te koppen, maar de doelman van de bezoekers wist een treffer te voorkomen. De Amsterdammers konden bij tijd en wijle wel voor dreigende momenten in het Forward-strafschopgebied zorgen en in de loop van de wedstrijd kregen zij ook meer balbezit. Uit de rebound van een voorzet van rechts kreeg een spits van de bezoekers een goede schietkans, maar zijn schot kwam niet uit de verf en werd een eenvoudige prooi voor Dani Peper. De Forward-doelman stopte ook knap een schot dat vanaf de rand van het strafschopgebied op zijn doel werd afgevuurd en even eerder blokkeerde Darren Johnstone een inzet, nadat de rechterspits van de bezoekers zich in schietpositie had gemanoeuvreerd.
In de 20e minuut waagde Jouke Huitema uit een inworp van rechts een doelpoging, maar de bal kreeg niet voldoende de gewenste curve mee en verdween voor het doel langs. Even later bereikte Boyd Stevens uit een van dicht bij de cornervlag genomen vrije trap Leon Machielse, wiens schot werd geblokt. Twee uitbraken van de gasten vonden hun einde door resp. een goede verdedigende ingreep van Perry Vlasman en door het slecht uitspelen van een 3-tegen-2-situatie.
Boyd Stevens zag even later zijn vleugelschot, na een combinatie met Matthijs Greenan en Leon Machielse, door de Volewijckers-doelman gestopt worden. Na een dreiging inhoudende Amsterdamse aanval met een geblokt schot en een door Jouke Huitema onderschepte voorzet, was Forward enkele malen dicht bij een treffer. De doelman van de bezoekers keerde op fraaie wijze een vrije trap van Leon Machielse en uit een voorzet van Boyd Stevens, die met een mooie boogbal was bereikt door Nick de Wit, werkte Stefan Schipper met een sliding bij de tweede paal de bal net langs in plaats van in het doel. In de slotfase van de eerste helft waren er twee prima verdedigende ingrepen van Nick de Wit nodig om onheil van Amsterdamse zijde te voorkomen.

In de beginfase van de tweede helft raakte Jouke Huitema aangeslagen. Na te zijn opgelapt leek hij de strijd te kunnen voortzetten, maar enkele minuten later maakte hij alsnog plaats voor Marijn Sterk. Na in stelling te zijn gebracht door Boyd Stevens kon Perry Vlasman een voorzet afleveren richting Stefan Schipper die de bal via de paal in de handen van de Volewijckers-doelman zag belanden. Bij en volgende voorzet, deze keer van Leon Machielse, was de kopbal van Stefan Schipper niet hard genoeg om de doelman te kunnen passeren. Direct hierna volgde een actie van Boyd Stevens op links, maar zijn trekbal ging voor het doel langs zonder dat iemand de bal raakte.
Na een uur spelen kwam Jan-Jaap Schaper in het veld voor Matthijs Greenan. Darren Johnstone schoof naar de vleugel van de verdediging en Marijn Sterk naar het centrum ervan. Kort na de wissel kwam Forward op voorsprong. Leon Machielse bereikte met een vrije trap van links de bij de tweede paal staande Mirko Boukens, die de bal op zijn beurt teruglegde voor het doel, waar Stefan Schipper klaarstond om van dichtbij binnen te tikken (1-0).
In de volgende fase van de wedstrijd creëerde de thuisploeg nog enkele kansen. Leon Machielse brak door, maar zijn trekbal ging helaas achter  Stefan Schipper langs. Boyd Stevens stuitte na een actie op links op de Amsterdamse doelman en een kopbal-onder-zware-druk van Jan-Jaap Schaper, uit een fraaie combinatie tussen Marijn Sterk en Boyd Stevens ging over het doel.
Vervolgens werd De Volewijckers een aantal malen gevaarlijk bij het Forward-doel. Een goede ingreep van Dani Peper en een prima interventie van Perry Vlasman, die de langs Dani Peper geschoven bal nog net voor de voeten van een inlopende Volewijckers-spits wegwerkte, voorkwamen een gelijkmaker. Aan de andere kant van het veld werd een uitbraak van Boyd Stevens, volgend op een tweetal corners voor de bezoekers, nog net gestuit en zag Stefan Schipper zijn tweede treffer, gescoord uit een voorzet van Joey Papamelodias, wegens buitenspel worden afgekeurd.
Nadat de Volewijckers-doelman knap had ingegrepen bij een dieptepass van Leon Machielse op Jan-Jaap Schaper, werden de bezoekers weer enkele malen gevaarlijk. De linkerspits van de Amsterdammers had een mooie actie in huis, maar zijn schotpoging werd geblokt door Nick de Wit. De hieruit voortkomende corner leverde een kopbal op, die door Perry Vlasman van de doellijn werd gehaald.
Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd verdubbelde Forward de voorsprong. Een op zich goede ingreep van een Volewijckers-verdediger leverde Forward een corner op. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar de aanval ging verder via een combinatie Joey Papamelodias–Stefan Schipper–Leon Machielse, waarna Joey Papamelodias de trekbal van Leon Machielse tot doelpunt promoveerde (2-0). Gegeven het late moment waarop de treffer viel, leek die alleen te dienen om de score een wat fraaier aanzien te geven, maar de gasten bleven bewonderenswaardig strijden voor een  tegentreffer. Tussen de aanvallen door moest hun doelman nog twee knappe ingrepen verrichten bij acties van Jan-Jaap Schaper/Perry Vlasman en van Boyd Stevens, maar zelf kwamen zij al dicht bij een doelpunt toen Dani Peper een schot stopte, maar vervolgens loste. De toegesnelde spits schoot echter hoog over. In de vijfde minuut van de blessuretijd kreeg De Volewijckers alsnog loon naar werken. Een aanval werd afgerond met met een schot tegen de paal, waarna een spits de bal voor de voeten kreeg en met een krullend schot de 2-1 liet aantekenen. Daarmee promoveerde hij de treffer van Joey Papamelodias tot de winnende.
Always Forward (zat) - De Volewijckers 2-1 (0-0).  62, Schipper 1-0;  88, Papamelodias 2-0; 90+4, 2-1.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman, Nick de Wit, Darren Johnstone, Matthijs Greenan (60, Jan-Jaap Schaper), Joey Papamelodias, Boyd Stevens, Jouke Huitema (54, Marijn Sterk), Mirko Boukens, Stefan Schipper (78,) en Leon Machielse.

Alcides - Hollandia 1-5
ZAP - Westfriezen 2-0
Sporting S - HSV Sport 1-4
Hauwert’65 - KGB 0-3
Spartanen - Geel Zwart 5-0
De Zouaven - Purmersteijn 2-3
SEW - FC Medemblik 1-6