Country, folk & bluegrass in de platenzaak Uptown Live! met Thorsen's Dream

15-05-2023

HOORNGIDS HOORN | Op 27 mei waan je je even in het zuiden van de Verenigde Staten als je Uptown Records aan de Nieuwsteeg in Hoorn binnenloopt. Om 15.00 uur speelt daar namelijk het duo Thorsen’s Dream, bestaande uit Iris Feijen (zang) en Jasper Schalks (zang, gitaar). Bereid je voor op een dosis tranentrekkende folksongs, meezingbare bluegrass en gevoelige samenzang. Toegang is gratis.

Al vanaf jongs af aan zingt Iris Feijen Portugese fado, waarmee ze een tijdje geleden landelijke bekendheid kreeg. Maar country was haar guilty pleasure en in Jasper vond ze wat betreft de ideale muzikale partner. Als singer-songwriter speelt hij Americana in zijn puurste vorm. In Thorsen’s Dream combineert het duo de emotie van de fado met herkenbare melodieën, prachtige verhalen en meeslepend ‘fingerpicking’-gitaarspel van Jasper.

Country-, folk- en bluegrassactie
Wie van de muziek van Thorsen’s Dream houdt, heeft behalve hun optreden nóg een goede reden om op 27 mei naar Uptown Records te komen. Die dag geldt namelijk voor alle tweedehands country-, folk- en bluegrassalbums: drie halen is twee betalen (de goedkoopste is gratis). Een aanrader dus voor alle vinylfans van dit genre die hun collectie willen uitbreiden.

Thorsen's Dream bij Uptown Records (1) Thorsen's Dream bij Uptown Records (1)