Parkeerpolitie zat fout bij aanhouding foutparkeerder

ingevoerd op 10-6-2006

Het oppakken van een inwoner van Hoorn die zijn auto verkeerd had geparkeerd, leidde begin januari tot de nodige commotie. Op ons bericht van 6 januari, zie hieronder,kwamen maar liefst 25 reacties. Uiteindelijk kreeg ’crimineel’ Rob van Loon excuses van Stadstoezicht en deze week ging ook het Openbaar Ministerie op de knieën...
 
Van Loon, die na zijn arrestatie een klacht had ingediend, werd deze week gebeld door de Officier van Justitie met de mededeling dat van vervolging werd afgezien. Van Loon zou op onjuiste gronden tot overlegging van zijn rijbewijs zijn gevraagd omdat de auto geparkeerd stond en vordering van een rijbewijs alleen mogelijk is bij bestuurders.

Hoewel Rob van Loon wel blij is met de uitspraak van de Officier van Justitie, wil hij nog overleggen met zijn juridisch adviseur of een schadevergoeding niet billijk is.

Lees hier het bericht van 6 januari:

Hoornse Parkeerwachten stoppen Horinees in cel
Horinees Rob van Loon dient klacht in bij politie
 
Het zal je maar gebeuren. Je brengt wat zware spullen bij je schoonmoeder en even later zit je als een crimineel opgeborgen in een cel op het Hoornse politiebureau. Het overkwam Horinees Rob van Loon afgelopen maandag. Ook hij maakte kennis met de snoeiharde en meedogenloze aanpak van onze Hoornse parkeerbrigade, die steeds vaker in een negatief daglicht komt te staan.
Van Loon, die bekend staat als een voorkomende en zachtaardige inwoner van onze stad, is behoorlijk aangeslagen door de affaire en heeft een klacht ingediend bij de Hoornse politie. Hij werd maandag hardhandig aangehouden door twee parkeerwachten nadat hij vroeg waarom hij zich moest legitimeren. De politie kwam erbij en even later zat hij in de cel. Bij zijn aanhouding had zijn schoonmoeder nog foto’s gemaakt, die volgens de Officier van Justitie en de politievoorlichter onder geen beding openbaar mogen worden gemaakt.


Reacties
Reactie: (Ted)
16-6-2006, 09:41
Aangehouden worden is van je vrijheid worden beroofd.
Als dit ten onrechte gebeurd lijkt mij een sepo en een excuusje toch wel erg aan de magere kant als genoegdoening.
Als een burger zoiets zou doen is men er als de kippen bij om te vervolgen en de schade te verhalen.
Zou van een opsporings beamte toch verwachten dat hij ter zake beter zou weten, en aanhouding niet het eerste is wat je in onderhavig geval zou doen.
De gevolgen voor de verantwoordelijke BOA lijken niet echt tot voorzichtig optreden te dwingen.
Jammer!!!!!!

Reactie: (Laurie)
10-6-2006, 22:03
Misschien is een link wat handiger, kan men ook de eerdere reacties lezen:

http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&archive=1&newsPg=1&news_id=35165

Valt dan mooi samen met het nieuw te voeren beleid van Minister Remkes: "DEN HAAG - In de nieuwe prestatiecontracten die de overheid met de politie sluit, zullen minder vaste aantallen worden vastgelegd. Zo verdwijnen de vaste quota voor bonnen en transacties na staandehoudingen door de politie. Minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) wil meer aansturen op kwaliteit. " Citaat uit een artikel op telegraaf.nl van 6 jun 2006.

Fijn voor de hr. R van Loon, die door hoorngids.nl wordt betiteld als een voorkomende en zachtaardige inwoner van onze stad, (journalistiek gezien vet fout hoor) en gefeliciteerd. Ik blijf van mening dat als de papieren waren getoond en de camera achterwege was gelaten er niets aan de hand was geweest. En waarom er nou weer (een landelijke trend) schadevergoeding moet worden gevraagd? Tenzij er hier natuurlijk daadwerkelijk financiele inkomstenderving aan de hand is. Indien dat niet het geval is lijkt mij een bosje bloemen en een ferme handdruk van de burrie meer zinvol.