Hovocubo verslaat FC Marlene in aantrekkelijke wedstrijd: 6-4

Voorafgaand 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Aad Broerse

HOORNGIDS HOORN | Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Hovocubo - FC Marlene in sporthal De Opgang werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de recent overleden Opperhovocubaan Aad (Aadje) Broerse. Het eerbetoon kreeg na afloop nog een bijzonder tintje doordat de vedetten van weleer zich posteerden achter een grote foto waarop Aad Broerse op de voor hem typerende wijze te zien is als zaalvoetballer. Aadje heeft in zijn lange carrière ruim 700 wedstrijden voor Hovo gespeeld. Op de achtergrond zien we een foto van Hovocubo uit de beginperiode van hun zaalvoetbalavonturen.

Van het begin af aan was duidelijk dat FC Marlene een moeilijke avond tegemoet zou zien. Hovocubo heeft nu eenmaal meer klasse in huis en liet dat ook direct merken. Al in de 2e en de 4e minuut had de thuisploeg de mogelijkheid om de score te openen, maar de keeper van FC Marlene verrichtte daarbij uitstekend werk. In de 10e minuut had hij echter geen verweer tegen het schot van Hicham Aklalouch: 1-0. Een minuut later volgde een fraaie uitval van Hovocubo, waarna Oualid Tarifit kon binnentikken: 2-0. Direct daarna volgde een door FC Marlene-coach Jeroen de Groot aangevraagde time-out, dat eerder al een gele kaart incasseerde.

Powerplay
Het spelbeeld veranderde er niet door, want een minuut na de hervatting had de keeper nog wel verweer op de eerste schotpoging, maar dat bleek onvoldoende zodat Faisal Mellah kon scoren: 3-0. Iets later betrad onder luid applaus Karim Mossaoui het speelveld na langdurig uitgeschakeld te zijn geweest vanwege een kruisbandoperatie.
De uitstekend spelende Stefan Dol van FC Marlene wist na een kwartier spelen het eerste tegendoelpunt te produceren, waarmee de stand op 3-1 kwam. De Heerhugowaarders speelden toen al het bekende powerplay, waarbij gespeeld wordt met vijf veldspelers. Daardoor kreeg Hovocubo diverse malen de kans om van afstand de bal in een leeg doel te schieten, maar daar moet de ploeg van coach Sander van Dijk kennelijk nog even op oefenen, want alle ballen gingen ver naast het verlaten doel. Tussentijds was het nog wel smullen van een fraaie omhaal van Hovocubaan Iliass Bouzit.

Tijdens de rust werden teams gehuldigd vanwege de behaalde resultaten, waarna om 20.18 uur de wedstrijd kon worden hervat. Na twee minuten was het alweer prijs voor Hovocubo met een geslaagde uitbraak en een goal van Amin Amghar: 4-1.
FC Marlene zag zich genoodzaakt om daar iets tegenover te stellen in de vorm van powerplay. Met wederom mislukte afstandspogingen van Hovocubo tot gevolg. De snelle keeperswissels om deze speelwijze te hanteren hadden echter als resultaat dat er een waarschuwing volgde van de kant van de scheidsrechter. Niet veel later tekende Martin van Eeuwijk namens FC Marlene voor de 4-2. Het bekwaam doortikkende Hovocubo liet zich daardoor niet van de wijs brengen en wist bij een fraai uitgevoerde aanval middels Nouredinne Oulad Ben Youssef voor de 5-2 te zorgen.

Keeperswissel
Bij wederom een foute keeperswissel tussen Stefan Dol en de originele keeper volgde een gele kaart. Oud-Hovocubaan Amir Molkarai slaagde erin een aanvalsopzet tussen twee van z’n oud-teamgenoten te onderbreken, waarna hij beheerst de 5-3 binnen wist te tikken. Niet veel later wist Hicham Aklalouch de score uit te breiden door de bal in het verlaten doel binnen te schieten, zodat de 6-3 op het scorebord verscheen. Wederom volgde een time-out en wederom ontstonden door de speelwijze van FC Marlene kansen om de bal in het verlaten doel te schieten, maar geen enkel schot trof doel. De inmiddels zichtbaar vermoeide Stefan Dol prikte daarna gehaaid de 6-4 binnen, wat tevens de eindstand werd.

Op de foto
Na afloop kon in de uitstekend gevulde sporthal nog worden gekeken naar de Hovocubo-vrouwen die een wedstrijd afwikkelden voor het kampioenschap. Tussentijds gingen de matadoren van weleer in de persoon van Nico Mantel, Rob Mantel, Peter Vissie, Michel Lieshout, Job Dragtsma, Kees Kok, Karel de Winkel, John vd Vuurst, Wim de Best en coach Jan Kluun nog op de eerder beschreven foto.

Hovocubo - FC Marlene eerbetoon 19 mei 2023 Hovocubo - FC Marlene eerbetoon 19 mei 2023
Hovocubo - FC Marlene eerbetoon Aad Broerse Hovocubo - FC Marlene eerbetoon Aad Broerse