Resultaten voetbal 20 en 21 mei

Gretig Hollandia ruim langs SJC

HOORNGIDS REGIO | Hollandia speelde zondagmiddag voor eigen publiek een prima wedstrijd tegen het Noordwijkse SJC. Binnen 10 minuten kreeg de rood-witte formatie drie enorme kansen die echter niet achter SJC-doelman Willem Beuk in het doel belandden.

In de 25e minuut was het wel raak: Bart Spil werd de diepte in gestuurd en rondde zijn actie bekwaam af en bracht daarmee de openingstreffer op het scorebord. Vlak voor de rust verdubbelde Stezo Knott met een gelukje de score. Bij een terugspeelbal wilde doelman Beuk de bal wegschoppen, echter hield hij geen rekening met het Hollandiaveld. Door een ’polletje’ trapte hij de bal voor de voeten van Stezo Knott: 2-0.

Tweede helft
In de tweede helft een gretig Hollandia dat in het laatste gedeelte van de wedstrijd de score verder uitbreidde. Door doelpunten van Daniël Meijers in de 70e minuut, Stezo Knott in de 65e minuut en Dirk de Jong in de 90e minuut werd een dik verdiende 5-0 overwinning behaald op SJC. De spelers die gewisseld werden kregen een luid applaus van het publiek.
Eerste Pinksterdag wordt de laatste wedstrijd tegen RKVV Velsen gespeeld in een bijzonder seizoen voor Hollandia. Ondanks de degradatie, de trainerswissels en een bijna geheel nieuwe selectie groeide Hollandia naar een hechte ploeg die wekelijks beter ging spelen. Ook de reserves stonden steeds klaar om prima in te vallen.
Hollandia: Dirk Bakker, Denzel Inyamah, Joep Rive, Sem Biezen, Lujke Abelskamp, Stezo Knott, Dennis Jansen, Michael Lanting, Romeo Fecunda, Bart Spil, Mouad Ben Shekh, Huub Schuurman, Delano Woud, Enes Kar, Dirk de Jong, Daniël Meijers, Omar Nait Aicha en niet te vergeten diverse spelers van O21.
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================

Always Forward - Spartanen 4-2

Always Forward heeft zich zondag hersteld van de nederlaag die de ploeg vorige week bij Schagen United opliep. In eigen huis won de nummer twee van de ranglijst, na tweemaal een achterstand te hebben moeten wegwerken, met 4-2 van Spartanen. Forward won in januari de uitwedstrijd tegen de Wognummers met 2-5. Met deze scores hebben beide ploegen elkaar in hun twee onderlinge confrontaties bijna een kwart van hun totale aantal geïncasseerde tegentreffers bezorgd.

Net zoals in de twee voorgaande wedstrijden tegen Grasshoppers en Schagen United keek Always Forward al heel vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat zowel Lucas Laan als Clyde Limbach in de openingsfase van links een wat te hoog gerichte voorzet hadden afgeleverd, bereikte een dieptepass een Spartanen-spits, die alleen richting Forward-doel kon gaan en de bal langs de uitlopende Tristan Detmers tegen het net schoof (0-1).
In de volgende fase van de wedstrijd gebeurde er enige tijd weinig noemenswaardigs, tot in de 13e minuut Joost Ruttenberg op rechts doorbrak. Zijn voorzet ging voor het doel langs, waarna Lucas Laan voorbij de tweede paal de bal niet de gewenste richting kon geven. Direct daarna volgde een langdurige Forward-aanval, waarin diverse doelpogingen op Spartanen-verdedigers afstuitten. Joost Ruttenberg werd kort na elkaar gelanceerd door achtereenvolgens Joeri Kerkhoven en – na een heel fraaie actie – Nick Bot. Zijn schoten richting korte hoek waren echter niet giftig genoeg om de Wognumse doelman in de problemen te brengen.
Een knappe Spartanen-aanval over rechts leverde een voorzet op, waaruit de bal van dichtbij werd ingekopt. Met een prachtige reflex slaagde Tristan Detmers erin de kopbal via de lat tot corner te verwerken en ook op het schot uit de corner die daarna ontstond, verrichtte hij een knappe redding.
Een als bodycheck ogende duw waarmee Lucas Laan in het strafschopgebied van de bezoekers ten val werd gebracht bleef onbestraft en Joeri Kerkhoven krulde de bal van links om het doel heen. Een vleugelschot van Joost Ruttenberg van rechts werd een prooi voor de Spartanen-doelman, die even later in twee instanties knap een schot van Joeri Kerkhoven uit zijn doel hield.
In de 39e minuut scoorde Forward de gelijkmaker. Lucas Laan werd op links bediend. Uit zijn scherpe voorzet werkte de inlopende Joost Ruttenberg de bal van dichtbij tegen het net (1-1). Een kort, maar hevig Forward-offensief leverde vervolgens een drietal corners en een geblokt schot op, maar uiteindelijk kon de verdediging van de bezoekers opruiming houden.

Het eerste wapenfeit na de pauze betrof een vrije trap van Mick v.d. Gulik, waaruit de bal in de handen van de Spartanen-keeper belandde. Ook in deze helft kwamen de Wognummers vroeg tot scoren. De voorzet uit een aanval over links werd voorbij de tweede paal uit scherpe hoek binnengeknald (1-2). Nadat Mick v.d. Gulik opnieuw een vrije trap knap door de doelman verwerkt had zien worden, besloot Daimy Mac Donald een Forward-aanval met een schot dat net langs de verkeerde kant van de paal verdween en bleef een voorzet van Mick v.d. Gulik vlak voor het Spartanen-doel net buiten bereik van Daimy Mac Donald.
Na een uur spelen kwam Jurgen Adamus in het veld voor Joeri Kerkhoven en maakte Lucas Laan plaats voor JO18-speler Sam Steenman, die zijn debuut maakte in Forward 1. Sam Steenman had slechts vijf minuten nodig om voor de eerste maal te scoren, uit een pass van Joost Ruttenberg, maar helaas deed hij dat in buitenspelpositie. Een combinatie tussen Nick Bot en Sam Steenman leverde een corner op. Mick v.d. Gulik bracht de bal voor het doel, waar Cemil Zaal bij de tweede paal hoog opspringend de tweede gelijkmaker binnenkopte (2-2). Tom de Weerd en Tom Hoeve kwamen in het veld voor Joost Ruttenberg en Daimy Mac Donald en enkele minuten later werd Mick v.d. Gulik gewisseld voor Danilo v.d. Woude.
Een voorzet uit een gevaarlijke uitbraak van de bezoekers werd tot corner verwerkt en uit de rebound van die corner volgde een schot dat langs Tristan Detmerss doel vloog. Tom de Weerd zag zijn voorzet, na een knappe actie op rechts, worden weggewerkt en Gilles Duiveman McEwan zorgde op zijn beurt voor opruiming bij een vrije trap van de bezoekers. Een Wognumse verdediger raakte de bal uit een voorzet van Danilo v.d. Woude anders dan hij had bedoeld, waardoor hij bijna in eigen doel scoorde. Hij ontsnapte met een corner. Daaruit bezorgde Cemil Zaal de bal bij Nick Bot, die van buiten het strafschopgebied naast knalde.
In de 80e minuut kwam Always Forward op voorsprong. Gilles Duiveman McEwan bereikte Sam Steenman met een dieptepass. Een verdediger van Spartanen probeerde te ruimen, maar met enig fortuin voor Sam Steenman klutste de bal via hem tegen het net (3-2).
Spartanen antwoordde met twee gevaarlijke aanvallen die beide een trekbal opleverden. De eerste, van links, kon de bereikte spits de bal niet goed raken en uit de tweede, van rechts, ging de inzet bij de eerste paal vlak langs het Forward-doel.
Nadat Tom de Weerd uit een voorzet van Terence Alberg de bal langs de verkeerde kant van de paal had gekopt, beëindigde Gilles Duiveman McEwan met een goede ingreep een tegenaanval van de bezoekers. Hij rukte op over rechts en vond met een diepe pass Danilo v.d. Woude, die richting Spartanen-doel kon gaan. De doelman liep uit om zijn doel te ‘verkleinen’, maar Danilo v.d. Woude legde de bal breed op Sam Steenman die eenvoudig de vierde Forward-treffer kon laten aantekenen (4-2).
In de resterende speeltijd werden de bezoekers nog tweemaal gevaarlijk. De eerste keer met een vrije trap waaruit Tristan Detmers de bal niet voldoende stevig raakte, maar zijn defensie de situatie ten koste van een corner kon klaren. De tweede keer, in blessuretijd, nadat Terence Alberg met hardnekkige kramp buiten de lijnen was beland, toen Gilles Duiveman McEwan een schot uit een corner blokte. Tussen deze momenten in bracht Nick Bot aan de andere kant van het veld, nadat hij de bal veroverd had, Danilo v.d. Woude in stelling, maar die bevond zich helaas in buitenspelpositie. Direct daarna volgde een herhaling van zetten en werd de treffer van Danilo v.d. Woude afgekeurd.

Always Forward - Spartanen 4-2 (1-1). 5, 0-1; 39, Ruttenberg 1-1; 52, 1-2; 65, Zaal 2-2; 80, Steenman 3-2; 87, Steenman 4-2.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Cemil Zaal, Clyde Limbach, Nick Bot, Mick v.d. Gulik (72, Danilo van der Woude), Joeri Kerkhoven (58, Jurgen Adamus), Joost Ruttenberg (66, Tom Hoeve), Daimy Mac Donald (66, Tom de Weerd) en Lucas Laan (58, Sam Steenman).
Verslag: Hans Smit
Zwaluwen’30 wint laatste thuiscompetitiewedstrijd tegen AFC DWS met 4-0

Over de eerste twintig minuten kunnen we kort zijn: een beter combinerend Zwaluwen’30 tegen een achteruitlopend DWS. Tot het 16-metergebied ging het wel goed bij Zwaluwen’30, maar echte kansen creëren daarna voor het doel van DWS ontbrak nog. Eigenlijk viel de 1-0 echt ’uit de lucht’; Samet Cetin (zo vaak scoorde hij de eerste goal dit seizoen) nam de bal in de 23e minuut van afstand vol op zijn slof en als een raket vloog de bal over de doelman van DWS in het doel. Een prima goal, op een prima moment.
In de 28e minuut schoot Jorg Ooievaar een goede teruglegbal over het doel van DWS. In de 32e minuut mocht Jim Nelen over links achter een diepe bal aan. Hij wist deze bal op waarde te schatten en schoot daarna knalhard binnen in de rechter-benedenhoek achter een kansloze doelman. Stand 2-0. In de 35e minuut moest rechterspits Caio Chioccarelli met een liesblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Gregory Scheltens. In de laatste minuut voor de rust nog een kans voor Thom Nelen. Zijn kopbal van dichtbij ging voorlangs.

Na de rust voorlopig hetzelfde spelbeeld; Zwaluwen’30 viel aan en DWS verdedigde. Keeper Droomers van Zwaluwen’30 had een rustige middag. In de 54e minuut een vrijgespeelde Jorg Ooievaar; hij schoot over. In de 68 minuut een kans voor de hard werkende Diovaris Balentina. Hij schoot op de voeten van de doelman. In de 70e minuut was de wedstrijd beslist; Gregory Scheltens werd midden voor het doel vrijgezet door een prima steekbal en hij wist de doelman van DWS te verschalken met een bal door de benen. Stand 3-0.
In de 75e minuut kwamen Zakariya el Hayani en Fabian Juan in het veld voor Jim Nelen en Diovaris Balentina. Leon Schipper was in deze wedstrijd niet echt succesvol met zijn anders zo gerichte schoten op doel. In de 76e en 79e minuut zocht hij de deklat van DWS te hoog. Wissel in de 80e minuut; Adi Moric kwam voor Samet Cetin. In de 81e minuut zette Leon Schipper Zakariya el Hayani geheel vrij voor de keeper van DWS en zo kwam de stand op 4-0. Dat Fabian Juan nog een echte kans op 5-0 liet liggen door de bal van dichtbij naast te tikken, mocht de pret niet drukken. Zwaluwen’30 deed wat noodzakelijk was en dat was alleen maar winnen. Man of the Match werd Jorg Ooievaar en hij nam de bloemen in ontvangst van Jolanda’s Bloembinderij.

Nacompetitie
Mede door het winnen van de laatste thuiswedstrijd voor de competitie kan Zwaluwen’30 zich gaan opmaken voor de nacompetitie met als doel promotie naar de 1e klasse. De reglementen van de KNVB zijn echter duister. Mede doordat teams als AFC en de Kon.HFC niet kunnen/mogen promoveren is er een nogal een ingewikkelde procedure vastgesteld welke teams aan het eind van de (competitie) rit zouden mogen meedoen aan de nacompetitie om promotie.

Inmiddels is alles wel duidelijk: samen met Zwaluwen’30 zullen dit ook ASV Arsenal en Jong Holland zijn. De nummers 3,4 en 5 van de eindstand. Wie 3e, 4e of 5e gaat worden wordt duidelijk na de laatste competitieronde van zaterdag 27 mei. ASV Arsenal is uitgespeeld (24 wedstrijden) en heeft 44 punten met een doelsaldo van +18 en staat nu 3e. Zwaluwen’30 speelt de laatste wedstrijd in Oostzaan tegen OSV. Zwaluwen’30 staat nu 4e met 41 punten en een doelsaldo van +22. Jong Holland staat nu 5e met 39 punten en een doelsaldo van +24. Bij winst op OSV kan Zwaluwen’30 dus 3e in de eindrangschikking worden. Een prima resultaat van een bijna geheel nieuwe selectie in het seizoen 2022-2023. Bijzonderheid: de komende weken/maanden zal het Zwaluwen’30-kunstgrasveld worden gerenoveerd en derhalve kunnen er geen thuiswedstrijden meer plaatsvinden op het hoofdveld. Alternatieven worden nu door het Bestuur onderzocht/bekeken.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina (75e, Fabian Juan), Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Samet Cetin (80e, Adi Moric), Thom Nelen, Caio Chioccarelli (35e, Gregory Scheltens), Jim Nelen (75e, Zakariya el Hayani). Verdere wissels: Davy v.d. Meer, Jarie Koning. Geel: Encho Margaritha.

Verslag: Leo van der Voort

HCSC - Always Forward (zat) 1-1

Always Forward (zat) heeft zaterdag in Den Helder afscheid genomen van de derde klasse met een 1-1 gelijkspel tegen HCSC. Het zou wat overdreven zijn om te stellen dat de ploeg van zijn laatste wedstrijd een spetterende galavoorstelling maakte. In feite had de thuisploeg in de loop van de wedstrijd aanzienlijk meer kansen op een tweede treffer dan Forward. Niettemin heeft de ploeg een fantastisch seizoen achter de rug. Het kampioenschap werd bereikt met cijfers die nog iets indrukwekkender waren dan die waarmee in het voorgaande seizoen de titel in de vierde klasse in de wacht werd gesleept.  Toen had de ploeg 61 punten uit 24 wedstrijden verzameld met de doelcijfers 90 – 20.

Met de in het afgelopen seizoen behaalde 64 punten en doelcijfers 89 – 15 waren het puntenaantal en het doelsaldo beide nog wat beter. De voorsprong op runner-up De Foresters bedroeg vorig jaar vijf punten; nu zal het verschil met de nummer twee op de ranglijst minstens 13 punten bedragen. Van de acht verliespunten die Forward leed, werd de helft geboekt nadat de ploeg de titel al had veroverd. Het is kennelijk heel lastig om, als het kampioenschap ruim voor het einde van de competitie zeker is gesteld, de vorm en concentratie vast te houden. De Foresters leed vorige week in die omstandigheid zijn eerste nederlaag van het seizoen in de vierde klasse A. In de vierde divisie B van het zaterdagvoetbal maakte de vroegtijdige kampioen Eemdijk het nog bonter door, nadat de titel was veroverd, royale nederlagen te lijden bij een laagvlieger en de hekkensluiter van de ranglijst.

HCSC, dat met het oog op het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie, de punten hard nodig had, schoot –  gesteund door een voor deze poule talrijke supportersschare – furieus uit de startblokken. Al in de tweede minuut bracht een combinatie door het centrum een spits van de ploeg in balbezit. Hij manoeuvreerde zich in schietpositie, maar zag zijn inzet door Forward-keeper Dani Peper met de voet uit het doel gehouden worden. Het eerste doelgevaar van de zijde van Always Forward volgde enkele minuten later met een voorzet van Boyd Stevens, waarbij de HCSC-doelman de bal greep nog net voor de opgestoomde Perry Vlasman hem zou kunnen binnenwerken. In de negende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een aanval over rechts leverde een doorbraak op, die met een dreunend, diagonaal schot werd afgerond (1-0).
Nadat een kopbal van Stefan Schipper uit een corner op zijn weg naar het doel door een verdediger van de thuisploeg was geruimd, ontstond opnieuw een hachelijke situatie bij het Forward-doel. Een hoge boogbal van Joey Papamelodias nam een andere koers dan bedoeld was en de bal  belandde op de eigen speelhelft. Matthijs Greenan wilde het probleem oplossen met een terugspeelbal op Dani Peper, maar hij raakte de bal iets te zacht, waardoor een HCSC-spits bijna kon scoren. De inzet stuitte op de uitgelopen Dani Peper, maar op de grond liggend waagde de Helderse spits nog en doelpoging die de bal net langs het lege doel deed rollen.
In de volgende fase had Always Forward veel balbezit zonder dat er zich noemenswaardige mogelijkheden voordeden. Pas na ruim een halfuur spelen werd het HCSC-doel tweemaal kort na elkaar onder vuur genomen. Uit terugleggers van Stefan Schipper schoten Milco Leijen en Jelle Huitema echter van iets buiten het HCSC-strafschopgebied de bal over en naast het doel. Stefan Schipper zelf raakte de bal uit een voorzet van Perry Vlasman niet vol genoeg om te scoren. Even daarvoor was de linkerspits van de thuisploeg met een knappe actie doorgebroken, maar hij stuitte op de prima ingrijpende Dani Peper. Op slag van rust leverde een gevaarlijke HCSC-aanval over rechts een tweetal corners op. Uit de laatste kwam een schot uit de rebound voort dat net langs het Forward-doel verdween.

In de tweede helft kwamen Jouke Huitema en Mirko Boukens in het veld voor Joey Papamelodias en Stefan Schipper. Weer kwamen de eerste gevaarlijke acties op naam van de thuisploeg met een doorbraak en een mogelijkheid na balverlies in de Forward-defensie. In beide situaties behoedde Dani Peper met goede ingrepen zijn ploeg voor een grotere achterstand. In de 50e minuut was Always Forward heel dicht bij de gelijkmaker. Na balverovering volgde een aanval die op links begon en via veel schijven op rechts eindigde, waar Perry Vlasman afrondde met een schot dat tegen de paal belandde. Even later lanceerde Boyd Stevens op links Mirko Boukens, die vanaf de doellijn een trekbal afleverde, waarmee hij helaas geen medespeler bereikte. De gelijkmaker kwam kort daarna alsnog op het scorebord. Uit een vrije trap ging de bal voor het doel aan diverse spelers voorbij, maar Mirko Boukens kreeg zijn voet er wel – en stevig – tegen en dat leverde de treffer op (1-1).
HCSC zocht hierna weer het offensief. Uit de laatste van twee direct na elkaar genomen corners vloeide een schot voort dat Dani Peper fraai stopte. Een Forward-uitbraak gaf Mirko Boukens de kans door te breken, maar dicht bij het doel werd hij toch nog – knap  – gestuit door een Helderse verdediger.
Direct na een korte drinkpauze forceerde de thuisploeg op fysieke kracht een doorbraak die twee spitsen alleen voor Dani Peper bracht. De Forward-doelman voorkwam met een formidabele redding een tweede tegentreffer. Twee minuten later hoefde Dani Peper niet in te grijpen, toen bij een gevaarlijke aanval van de thuisploeg de centrumspits werd aangespeeld. Hij bracht zich met een actie in schietpositie, maar zocht het doel vervolgens royaal te hoog. Twee minuten later brak de spits opnieuw door, nu op links. Hij passeerde Dani Peper, maar kwam in een te scherpe hoek ten opzichte van het doel om te kunnen scoren. De inzet rolde, gecontroleerd door Nick de Wit en Jimmy Bouwhuis, voorlangs.
Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd kwam Jan-Jaap Schaper in het veld voor Matthijs Greenan. Hij was nog maar net binnen de lijnen toen hij met een dieptepass werd bereikt. Bij zijn balaanname ging hij direct langs de HCSC-doelman, maar zijn schiethoek werd te scherp voor een directe doelpoging. Na zich om zijn as te hebben gedraaid, krulde hij de bal om het doel heen. Twee spitsen van de thuisploeg zorgden daarna met kort combinatiewerk en een solo-actie voor gevaar in het Forward-strafschopgebied, maar uiteindelijk liepen beide situaties op niets uit.
Ook nadat Mirko Boukens plaats had gemaakt voor Brian v.d. Werff volgden weer enkele dreigende aanvallen van de thuisploeg, maar de voorzetten bereikten geen medespelers. In de slotfase kwam Forward nog tweemaal gevaarlijk door. Perry Vlasman zag de HCSC-doelman een redding verrichten op zijn schot uit een voorzet van Boyd Stevens en toen Jan-Jaap Schaper uit een combinatie tussen Brian v.d. Werff en Boyd Stevens in scoringspositie werd gebracht, redde dezelfde doelman fraai met de voet.

HCSC - Always Forward (zat) 1-1 (1-0).  9, 1-0;  56, Boukens 1-1.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman, Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Matthijs Greenan (75, Jan-Jaap Schaper), Joey Papamelodias (46, Jouke Huitema), Jelle Huitema, Darren Johnstone, Boyd Stevens, Milco Leijen en Stefan Schipper (46, Mirko Boukens; 83, Brian v.d. Werff).

Hollandia - SJC 5-0
Westfriezen - SEW 6-0
HSV Sport - ALC 1-5
Alphense Boys - De Zouaven 4-1
Geel Zwart - Hauwert’65 0-1
VVW - Grasshoppers 1-2