Directeur Museum van de 20e Eeuw looft beloning uit voor betrappen "K-R" graffiti vandalist

Beloning € 1000 voor bewijsmateriaal zodat dader kan worden aangehouden en veroordeeld

HOORNGIDS HOORN | De sinds 2019 overal in Hoorn aanwezige graffiti tags “K-R” hebben tot op heden niet geleid tot een straf voor de dader. Ook museumdirecteur Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw ergert zich, zoals vrijwel iedereen in Hoorn, aan dit vandalisme. “Er wordt op monumenten, beelden, deuren gespoten en dit heeft natuurlijk niets met creativiteit of kunstuitingen te maken. Het is puur vandalisme dat bovendien al tot meer dan 1 miljoen euro schade heeft geleid in onze mooie stad. Daarom loof ik een beloning uit van € 1.000,- als iemand met voldoende bewijsmateriaal komt zodat de aanbrenger van die K-R graffiti kan worden aangehouden en veroordeeld.”

Stuijfbergen: “Zowel de rechterlijke macht als de Gemeente Hoorn is tot op heden niet in staat geweest om de dader te straffen en daarom hoop ik dat inwoners van Hoorn willen helpen deze spuiter op heterdaad te betrappen. Met foto- of video-opnames moeten we dit vandalisme kunnen stoppen. Ik hoop dat meer bedrijven of instellingen, of zelfs particulieren, de beloning willen verhogen zodat het nog interessanter wordt om deze persoon te betrappen en zijn daden te registreren.”

Gemeente en politie hebben al opgeroepen om filmpjes te maken van verdachte activiteiten maar tot op heden heeft dit geen resultaat gehad. Wellicht dat een beloning meer motiveert om deze graffiti-spuiter te betrappen. Op zaterdag 27 mei steken Hoornse raadsleden de handen uit de mouwen om het Julianapark vrij te maken van graffiti vandalisme. “Het is prachtig als raadsleden en de wethouder graffiti gaan verwijderen en vervuilde plekken schoonmaken, maar het zou niet nodig moeten zijn. We moeten de graffiti-uitingen die overduidelijk illegaal zijn voorkomen en niet met schoonmaakmiddelen bestrijden.”

Als bedrijven, instellingen of particulieren de beloning van € 1.000,- van het Museum van de 20e Eeuw willen verhogen, kunnen ze een mail sturen naar info@museumhoorn.nl (mailto:info@museumhoorn.nl).

K-R vervuling in Hoorn K-R vervuling in Hoorn