Bewoners in Kolhorn feestelijk uit hun dak

Wooncompagnie uit Hoorn viert 1000ste dakisolatie

HOORNGIDS REGIO | Bewoners van woningen aan de Willem Bestevaerstraat in Kolhorn gingen onlangs feestelijk uit hun dak. Op donderdag 11 mei jongstleden werd in Kolhorn het 1000ste dak geïsoleerd door Helder Vastgoed Schilderwerken, in opdracht van Wooncompagnie uit Hoorn. De bewoners van de betreffende woning, Cor (77) en Hinke (80) Filius, werden in het zonnetje gezet. Er was koffie en gebak van Bom Dia en alle bewoners van de straat kregen een lenteboeketje. ”Het was een gezellige boel”, zegt Cor Filius. ”Er waren veel buren van de partij, dat is altijd leuk. Later heeft een gezelschap onze zolder nog even bewonderd.”

Cor voegt daaraan toe dat hij zeer tevreden is met het geïsoleerde dak en de manier waarop het werk is uitgevoerd. ”De vakmannen werkten netjes. De vloer, de trap, alles werd afgeplakt. En alle rommel werd steeds opgeruimd. De mannen waren bovendien erg aardig, we hebben regelmatig samen een bakkie gedaan.”

Bewoners bedanken
Wooncompagnie heeft inmiddels zo’n 4000 woningen voorzien van dakisolatie, uitgevoerd door verschillende leveranciers. Jeroen Oppenhuis, Projectleider Beheer & Onderhoud: ”Bij dakisolatie is de medewerking van bewoners essentieel. De zolder moet van tevoren compleet worden leeggemaakt en dat is vaak een hele klus. Met dit feestelijke moment willen we daarbij stilstaan en onze dankbaarheid tonen naar al die huurders met wie we dakisolatieprojecten succesvol hebben kunnen afronden.” ”Het leeghalen van de zolder was wel een dingetje”, beaamt Cor Filius. ”Voordeel is dat we meteen flink hebben opgeruimd. Het opnieuw inrichten van de zolderverdieping ging dus een stuk sneller.”

In goede harmonie
”Goed contact met bewoners is bij het aanbrengen van dakisolatie inderdaad van belang”, zegt Peter Wiering, directeur van Helder Vastgoed Schilderwerken. ”We gaan voor een duidelijke communicatie, vertellen wat we gaan doen en waarom: de woning wordt een stuk energiezuiniger en dus besparen bewoners aanzienlijk op de energiekosten. Ook zullen ze meer wooncomfort ervaren. Verder denken en helpen we, waar nodig, mee. We zorgen ervoor dat alles in goede harmonie verloopt. Dat is belangrijk, want we zijn toch enkele dagen in een woning aanwezig en dat kan de nodige impact hebben.” 

Doel bereikt 
Bij dakisolatie wordt het dak aan de binnenzijde bekleed met een dikke isolatieplaat, die wordt voorzien van een speciale folie en vervolgens keurig wordt afgewerkt. Afhankelijk van het gebruik van de ruimte worden de afwerkplaten vervolgens geschilderd. ”Als een bewoner achteraf te spreken is over de werkzaamheden en blij is met het eindresultaat, is ons doel bereikt”, zegt Peter Wiering tot slot. ”Hun enthousiasme kan andere bewoners overtuigen van het nut van dakisolatie en dat is natuurlijk waar we het met elkaar voor doen.”

Kolhorn 1000ste dakisolatie Kolhorn 1000ste dakisolatie