St. Caecilia Zwaag houdt van Holland (en fanfare!)

26-05-2023

HOORNGIDS ZWAAG | Zondagmiddag 4 juni zet St. Caecilia Zwaag de fanfare in het zonnetje. Met het concert ‘Ik hou van Holland (en fanfare)’ wordt muziek gespeeld van echte fanfarecomponisten in combinatie met populaire Hollandse muziek. Tevens zal het akoestische trio My Colleague deze middag optreden op het plein achter De Witte Valk in Zwaag.

Het lijkt zo gewoon: menig dorp in Nederland heeft een fanfare. Een orkest met koperen blaasinstrumenten én saxofoons. Net even anders dan een harmonie (houten blaas- en koperen instrumenten) of brassband (alleen koperen blaasinstrumenten). En afwijkend omdat de bugel de melodielijn heeft. Dit instrument – met zijn relatief zachte en warme klank -  is bij het grote publiek vrij onbekend. En een orkest met een hele sectie bugels is buiten Nederland en België zeldzaam. Ze laten u daarom graag kennismaken met de mooie klank van de oer-Hollandse fanfare. Muziek van Hollandse fanfarecomponisten zoals Leon Vliex (De Helde van Velde) en de Hoornse Gerard Boedijn (Gammatique) met daarbij de nadruk op de echte fanfare-instrumenten komen voorbij. 

Intro’s raden
Maar ook populaire Hollandse muziek passeert de revue. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Doe Maar, maar ook muziek van André Hazes dat samen met My Colleague wordt gespeeld. En voor de echte kenners van Hollandse popmuziek zullen de leerlingen van docent Inge Olijve intro’s spelen van Nederlandse hits, raden maar!

Het is net als fietsen…
Heb je in het verleden een muziekinstrument bespeeld maar ben je op een gegeven moment gestopt met muziek maken? En als je bovenstaande leest, begint het dan misschien weer te kriebelen? Muziek maken is net als fietsen, je verleert het niet…. Maar met een beetje hulp kun je wel kijken of je het nog leuk vindt en weer in de vingers krijgt. Daarom start St. Caecilia in het nieuwe seizoen een herintredersklas, een mix van enkele individuele- en enkele groepslessen voor iedereen die erover denkt om weer terug te keren naar een muzikale en gezellige club als St. Caecilia. Op 4 juni kun je vrijblijvend kijken om de sfeer te proeven. Ook als je al een muziekinstrument bespeelt ben je natuurlijk van harte welkom.

Informatie
Het buitenconcert o.l.v. dirigent Luc Feikens vindt plaats om 15.00 uur op het plein achter De Witte Valk. Het belooft een muzikale middag te worden voor de fanfareliefhebber én de liefhebber van Hollandse muziek. De entree is gratis. kijk voor meer informatie op www.stcaecilia.com (http://www.stcaecilia.com) of@stcaeciliazwaag (https://www.instagram.com/stcaeciliazwaag/)

St. Caecilia Zwaag in mei 2022 tijdens Tour de Hoorn St. Caecilia Zwaag in mei 2022 tijdens Tour de Hoorn