Hoorn krijgt fraaie stadsgids

27-05-2023

HOORNGIDS HOORN | Het 50e exemplaar van het magazine ’Hier in Hoorn’ verschijnt deze zomer. En wie jarig is trakteert: Hier in Hoorn geeft daarom dit jaar een gratis stadsgids uit voor alle bewoners en bezoekers aan onze mooie stad. 

Deze 24 pagina’s tellende stadsgids brengt alle activiteiten en wetenswaardigheden van Hoorn, van juni t/m oktober. Informatie over de geschiedenis van de stad, de belangrijkste en mooiste monumenten, een heldere plattegrond en alle informatie over het rijke culturele leven. Bovendien bevat de gids een uitgebreide evenementenkalender die een compleet beeld geeft van onder andere alle activiteiten in de stad: van Stadsfeesten tot de viering van de Slag op de Zuiderzee.  

Informatie
Uitgever Ron Dol overhandigde het eerste exemplaar van de stadsgids aan Jos Groot, havenmeester van de Grashaven, poortwachter en ambassadeur van de stad. Jos: ”Heel fijn dat we nu een mooie gids hebben die we aan onze bezoekers mee kunnen geven. We krijgen ieder jaar veel passanten in de haven die op zoek zijn naar informatie. Met deze gids zijn ze van alle activiteiten en wetenswaardigheden op de hoogte en kunnen ze een mooi verblijf aan onze stad tegemoet zien.”
Uiteraard zijn in de stadsgids ook vele fraaie foto’s van stadsfotograaf Benno Ellerbroek opgenomen, om zo de Hoornse binnenstad in al zijn schoonheid te laten zien. 
De gids wordt eind mei/begin juni verspreid naar alle restaurants, hotels, koffiebars, lunchrooms en hotels in Hoorn. En natuurlijk naar de toeristische infopunten en culturele instellingen in de stad. 

Foto Benno Ellerbroek: uitgever Ron Dol (l) overhandigt het eerste exemplaar van de stadsgids aan havenmeester Jos de Groot van de Grashaven

Foto Benno Ellerbroek - uitgever Ron Dol (l) overhandi eerste exemplaar van de stadsgids aan havenmeester Jos de Groot van de Grashaven. Foto Benno Ellerbroek - uitgever Ron Dol (l) overhandi eerste exemplaar van de stadsgids aan havenmeester Jos de Groot van de Grashaven.