Resultaten voetbal rond Pinksterweekend

Verlate plaatsing, maar daarom nog niet minder relevant

Hollandia grijpt naast de strohalm van de nacompetitie

Hollandia zag de hoop op de derde periode vervliegen na een snelle achterstand in de uitwedstrijd tegen Velsen. Al in de tweede minuut kon Tim Groenewoud ongehinderd de 1-0 binnenschieten. Hollandia zocht naar de gelijkmaker, maar stuitte steeds op de uitstekende keeper Sersinio Profijt. Vlak voor rust verdubbelde Mischa Plug de marge met een fraaie vrije trap: 2-0.

In de tweede helft deed Hollandia nog een poging om terug te komen in de wedstrijd. Dennis Jansen maakte in de 57e minuut een prachtig doelpunt van grote afstand: 2-1. Hollandia ging meer risico nemen, maar dat bood ook ruimte voor Velsen. In de 65e minuut profiteerde Daan Tervoort daarvan en tikte de 3-1 binnen. Daarmee was het duel beslist en eindigde het seizoen voor Hollandia als nummer negen in de eindstand.

Hollandia: Dirk Bakker (79e min. Huub Schuurman), Denzel Inyamah, Joep Rive (70e min. Delano Woud), Sem Biezen (56e min. Daniel Mijers) Luke Abelskamp (79e min. Enes Kar ),  Stezo Knott, Dennis Jansen, Michael Lanting, Romeo Fecunda, Bart Spil, Mouad Den Chekh (46e min. Omar Nait Aicha).
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Hauwert’65 afgetroefd door Always Forward: 0-4

Scheidsrechter A. Ougris uit Broek op Langedijk werd goedgemutst door Forwardcoach Egidio Ouden Groen ontvangen. Ook de voorzitter van Hauwert’65 kreeg een omhelzing. ”Schrijf maar op”, zei hij tegen een gezamenlijk groepje mensen met twee vertegenwoordigers van de pers: “Het wonder van Hauwert”. Gezien de uiteindelijke eindstand had hij gelijk.

Maar Flevo maakte korte metten met het gehavende Dynamo SC uit Ursem: 7-1. Zij kregen de kampioensmedailles uitgereikt na een voor Forward zwaar teleurstellende tweede seizoenshelft. Punten verlies bij RKEDO uit/ thuis en ook tegen Grasshoppers, zorgde voor een spannende strijd om het kampioenschap in de 3e klasse A. Het verlies tegen Schagen United was de echte nekslag. “Vaak valt het kwartje verkeerd”, aldus Joost Ruttenberg. Hij en Tommy de Weerd werden bij de stand van 0-2 al naar de kant gehaald. Tommy en Joost: ”Wij werden gespaard voor de tegenstander van de volgende week.” Die gaat tegen Aalsmeer of het VVW van de voormalige trainer van de Horinezen Yotty Papamelodias. “Wij spelen op eigen veld vanwege onze 2e plaats in de competitie alle wedstrijden thuis. Alleen de beslissende pormotiewedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld”, aldus Joost Ruttenberg voor de Hoorn Radio-microfoon.

Junior Pourier van Hauwert’65 was duidelijk: ”We hadden gerekend op een kleine nederlaag. We gaan er positief tegenaan in de 4e klasse en passen steeds meer jeugdspelers in bij de selectie.” Echt gevaarlijk waren zijn mannen echter niet. Niels Eijkenaar probeerde het wel eens, maar hij werd door de verdediging van Forward vaak de voet dwars gezet. Gelijk al in de eerste minuten was Joost Ruttenberg voor het doel te vinden, maar zijn doelpogingen misten kracht. De beste kans was er voor Lucas Laan, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. In de 18 e minuut een mooie aanval over links en Clyde Limbach wist Tommy de Weerd te bereiken: 0-1. Er werden vele kansen verknoeid door Always Forward, dat te haastig ging spelen.

Tweede helft
Na rust wist aanvoerder Cemil Zaal met een afstandschot in de 53e minuute de goed opererende Robin Blaak te passeren: 0-2. Zoals gemeld wisselde Egidio Oude Groen Tom Hoeve en Joeri Kerkhoven voor respectievelijk Ruttenberg en De Weerd. Tom Hoeve had twee keer een mogelijkheid om de stand te verhogen naar 0-3. Bij de derde poging lukte het hem wel: 0-3. Dat Cemil Zaal de stand op 0-4 bracht was voor de statistieken. Geen champagne-douche voor Egidio Oude Groen. Toch gelukkige gezichten bij Always Forward. Zij hopen alsnog de promotie te bewerkstelligen tegen eerst VVW/Aalsmeer komende zondag.

Verslag en foto: Bert Putters
Spectaculaire laatste 10 minuten bij OSV tegen Zwaluwen’30. Eindstand 3-4.

Door de winst bij OSV werd Zwaluwen’30 uiteindelijke derde op de ranglijst en mag meedoen aan de nacompetitie voor een mogelijke promotie naar de 1e klasse. Zwaluwen’30 behaalde uit 24 wedstrijden 44 punten met een doelsaldo van 60-37. Vierde werd ASV Arsenal, ook met 44 punten maar met een doelsaldo van 58-40. Vijfde en dus ook deelnemer aan de NC werd Jong Holland met 42 punten en een doelsaldo van 66-40.

Onder een heerlijk zonnetje in Oostzaan op een mooi complex werd de wedstrijd gespeeld. Oud-Zwaluwen’30-spelers Koen Verlaat en Dave Severins stonden in de basis bij OSV. Voor Koen Verlaat zijn laatste wedstrijd. Zijn voetbalschoenen gaan in de mottenballen. Zwaluwen’30 was vanaf het begin het team dat het tempo bepaalde en goede aanvallen op de mat legde. Alleen bij winst zou Zwaluwen’30 zeker zijn van plaats drie als eindresultaat van de competitie 2022-2023. OSV had zich vorige week al veilig gespeeld en kon dus vrijuit spelen.

Een gedreven Zwaluwen’30-team creëerde enkele goede mogelijkheden, zonder dat van doelrijpe kansen kon worden gesproken. Jim Nelen ging in de 5e minuut al dribbelend de 16 in. Hij werd aangetikt maar bleef met moeite op de been. Vallen is goed voor een strafschop. Nu liet de scheidsrechter doorspelen.
De eerste kans voor OSV was in de 8e minuut. Een verre bal viel bijna binnen bij de tweede paal. Koppend kon nog juist redding worden gebracht door Zwaluwen’30. In de 12e minuut een kopkans voor Diovaris Balentina. De keeper stond goed en zo was de kans weg. In de 35e minuut kwam Zwaluwen’30 op voorsprong; een prima assist van links door Leon Schipper werd door Diovaris Balentina nu wel binnen gekopt. Stand 0-1. In de 42e minuut mocht Jim Nelen helemaal alleen vanaf rechts doorgaan richting 16. Daar aangekomen wist hij de bal onvoldoende te controleren en kon OSV alsnog corrigeren.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30. Het overwicht bleef en het wachten was op meer doelpunten voor het Hoornse team. Leon Schipper mocht in de 50e minuut achter een diepe bal aan en schoot prima in. De OSV-keeper redde bekwaam. Een minuut later mocht Bilal el Guennouni, na een mooie actie over rechts, uithalen voor een hard schot. De bal ging centimeters naast. In de 55e minuut pakte de OSV-keeper een mooie vrije schop over het muurtje van Leon Schipper. Jim Nelen had in 56e minuut de beslissing op zijn schoen. Hij speelde zich vrij voor het doel van OSV en kon de hoek uitzoeken. Hij koos voor een hard schot op doel, waar de doelman van OSV nog een vuist achter kreeg. In de 70e minuut een actie van Diovaris Balentina; hij speelde de van rechts opkomende Samet Cetin de bal uitstekend toe en die wist met een strak schot de 0-2 aan te tekenen.
Ook OSV kreeg in de 75e minuut een goede kans. Tobias Droomers wist de bal te onderscheppen. In de 75e minuut kwam Gregory Scheltens in het veld voor Diovaris Balentina. Dan volgden er tien minuten waarbij van de aanwezige Zwaluwen’30-supporters sterke zenuwen werd gevraagd. In de 80e minuut kreeg Thom Nelen de bal tegen zijn arm in de zestien en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen voor een penalty voor OSV. Deze werd benut en de stand werd 1-2. Nog niks aan de hand zou je zeggen. Twee minuten later wist de Zwaluwen’30-verdediging een bal niet voldoende weg te werken. Bij de laatste poging gebeurde dit volgens de scheidsrechter onreglementair door Thom Nelen en opnieuw ging de bal op de stip en werd opnieuw benut voor de 2-2.
Jim Nelen werd vervangen door Caio Chiocaccarelli en Zakariya el Hayani door Adi Moric. Maar wat is Zwaluwen’30 zonder Leon Schipper? Hij mocht in de 86e minuut vrij de zestien ingaan en met een strak schot in de linkerbenedenhoek de 2-3 aantekenen. Maar nog was het niet gespeeld. Uit een corner wist OSV een vrije man te bereiken, terwijl Zwaluwen’30 te veel ruimte weggaf. Hier wist OSV wel raad mee; van dichtbij werd het 3-3.
De blessuretijd was al ruim aan de gang. Zwaluwen’30 ging voor alles of niets. Nu was het lot Zwaluwen’30 gunstig gezind; de scheidsrechter zag van dichtbij dat de bal door een OSV-verdediger met de hand werd geraakt. Penalty in de 95e minuut. Voor Zwaluwen’30 een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de volle, noodzakelijke winst te pakken. Leon Schipper is de specialist in deze en hij faalde dan ook niet. Hard en hoog was het schot en de OSV-keeper kansloos. Stand 3-4. Twee minuten later floot de goed leidende scheidsrechter Jasper Jongejan voor het einde en kon Zwaluwen’30 met een diepe zucht maar heel blij naar de kleedkamer. Vijf doelpunten in het laatste deel van de wedstrijd maakte het voor de neutrale toeschouwer heel spectaculair maar voor de Zwaluwen’30-supporters betekende het overuren voor het hart.
Hiermee werd Zwaluwen’30 dus derde in de eindrangschikking. Dit betekent dat de club de eerste ronde in de NC vrij is en in de 2e ronde, zaterdag a.s., een thuiswedstrijd heeft tegen Nunspeet. Waar deze gespeeld gaat worden is nog niet duidelijk; het Zwaluwen’30-kunstgrashoofdveld is nu een zandbak, in afwachting van een nieuwe kunstgrasmat. Het B-veld is een grasveld en niet echt aantrekkelijk in de huidige staat. Verdere Informatie hierover volgt nog.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina (75e, Gregory Scheltens), Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Samet Cetin, Zakariya el Hayani (80e, Adi Moric), Thom Nelen, Jim Nelen (80e, Caio Chioccarelli). Verdere wissels: Fabian Juan en Jarie Koning. Geel: Bilal el Guennouni en Zakariya el Hayani.

Verslag: Leo van der Voort
Velsen - Hollandia 3-1
De Zouaven - Rohda Raalte 4-8
Spartanen - VVS’46 3-1
SEW - FC Den Helder 2-3

ZAP - Vios W 0-3
Hauwert’65 - Always Forward 0-4