Resultaten voetbal 3 en 4 juni (+ video)

Always Forward verbreekt alle dromen van VVW: 6-0

HOORNGIDS REGIO | Always Forward is erin geslaagd om in de thuiswedstrijd op het vertrouwde kunstgrasveld VVW uit Wervershoof genadeloos van zich af te schudden. Gedurende de hele wedstrijd had VVW geen schijn van kans en liep de score uit naar een royale 6-0.

Always Forward speelde vanaf het eerste fluitsignaal zo gretig als hongerige tijgers. Vooral het fanatisme van Tommy de Weerd spatte ervan af. Sommigen schreven die verhoogde inzet toe aan zijn kappersbezoek. Hij was het dan ook die na een assist van Joost Ruttenberg de score opende in de 2e minuut: 1-0. Even later was het opnieuw raak. Door een kluts via Joost Ruttenberg kwam de bal opnieuw bij  Tommy de Weerd, die daar wel raad mee wist: 2-0. Waarmee hij gehakt maakte van de voorspelling van oud-voorzitter Willem Kluft: ”Het wordt 0-1 en op het einde 1-1. Daarna verlengen en uiteindelijk gaan wij verliezen”.
Trainer Yotti Papamelodias van VWW met een verleden bij Always Forward was nog niet verslagen en spoorde zijn spelers fanatiek aan. Bert Stelenpool, sterk in de lucht, kon zijn medespelers niet aanzetten tot goed verzorgd aanvallend spel. Er ging veel mis, of moet je gewoon stellen dat Giles Duivenman Mc Ewen, Patrick Tap en sluitpost Tristan Detmers de boel achterin volledig op slot gooiden? Nee, het waren vooral de pupillen van Egidio Oude Groen die de boventoon voerden. Lucas Laan raakte nog de paal, maar dit was de voorbode voor een 3-0. Die kwam op naam van Nick Bot, die heel blij was na afloop met een herrezen Always Forward. Joost Ruttenberg maakte nog 4-0 en toen Tommy de Weerd ter aarde stortte zat de schrik er bij velen flink in. Hij bleek een felle hartklopping te voelen. Gelukkig voelde hij zich na de wisseling met Daimy Mac Donald weer helemaal de oude.

Op het speelveld was het opnieuw raak na rust door opnieuw Nick Bot: 5-0. Wat een beauty, zei menigeen op de tribune, waarna de ’10, 10’ al klonk. Always Forward speelde op het laatst op safe. VVW-doelman Luuk Weel (een verleden bij Always Forward) had het behoorlijk druk, maar wist erger te voorkomen. Tristan Detmers liet zich vervangen door Timo Bakker. Dat Mac Donald nog 6-0 scoorde was voor de statistieken. Eerder had hij enkele kansen laten liggen. Een kniesoor die daar op let.
Volgende week wacht Hercules Zaandam, dat vorig jaar door FC Medemblik werd verslagen met 1-3. Wordt die wedstrijd ook gewonnen dan speelt Always Forward op neutraal terrein tegen de winnaar van Limmen - Schagen United.
Verslag en foto: Bert Putters
=================================================================================
Zwaluwen’30 uitgeschakeld in nacompetitie en promotie 1e klasse
Nunspeet wint met 2-3 op het Westfriezen-veld in Zwaag

Het kunstgrasveld bij Zwaluwen’30 wordt momenteel vernieuwd zodat de wedstrijd in de nacompetitie om een promotieplaats naar de 1e klasse werd gespeeld op het hoofdveld van de Westfriezen in Zwaag. Zwaluwen’30 dankt Westfriezen voor de geboden gastvrijheid. Het was allemaal prima op orde bij de zustervereniging.

De wedstrijd tegen 1e klasser Nunspeet was voor Zwaluwen’30, na winst in de laatste vijf competitiewedstrijden, een goede graadmeter over de sterkte van het team. De voorbereiding was uitgebreid en gedetailleerd. Ook het gevoel van de TC en de spelers was positief.
Dat positieve gevoel kreeg al in de 4e minuut een behoorlijke knauw. Bij het uitverdedigen werd de bal simpel ingeleverd bij de spits van Nunspeet en deze wist wel raad met dit cadeautje. Hij mocht vrij doorgaan richting de doelman van Zwaluwen’30 en scoorde simpel de 0-1. Leon Schipper mocht in de 8e minuut vanaf een mooie positie een vrije trap nemen. De doelman van Nunspeet bracht in twee instanties de definitieve redding. Encho Margaritha mocht in de 11e minuut doorgaan over links. Zijn schot belandde op het lichaam van de doelman.
In de 15e minuut opnieuw een verkeerde pass door de Zwaluwen’30-verdediging; doelman Tobias Droomers bracht redding. Zwaluwen’30 had het initiatief in deze wedstrijd zonder tot echte kansen te komen. De zijkanten met snelle Zwaluwen’30-aanvallers werden goed afgeschermd en daarentegen gokte Nunspeet met lange ballen op haar snelle en beweeglijke aanvallers. Het spel in de eerste helft golfde wat op en neer, zonder hoogstandjes. In de 44e minuut gaf de verdediging van Zwaluwen’30 te veel ruimte bij een aanval van Nunspeet. Vanaf rand 16 wist Nunspeet met een strak schot in de linkerbenedenhoek een voorsprong te krijgen van 0-2. Een koude douche voor de thuisclub.

Na de rust kwam Jerven Devid als aanvaller in het team van Zwaluwen’30 voor Caio Chioccarelli. Het initiatief lag bij Zwaluwen’30 om de achterstand goed te maken. Nunspeet werd meteen goed onder druk gezet en moest achteruit. In de 58e minuut viel de aansluitingstreffer; van afstand schoot Jorg Ooievaar de bal onhoudbaar achter de doelman van Nunspeet voor de 1-2. Zwaluwen’30 ging op jacht naar de gelijkmaker maar in de 62e minuut moest scheidsrechter Robin Punt het spel tijdelijk onderbreken vanwege vuurwerk op het veld door Nunspeet-aanhangers. Dat ging ten koste van het ritme van vooral Zwaluwen’30 op weg naar de gelijkmaker. Nunspeet werd achteruit gedrongen en had het in deze fase heel moeilijk. In de 72e minuut kwam de gelijkmaker er toch; Samet Cetin schoot, ruim buiten het 16-metergebied, de bal schitterend achter de kansloze doelman van Nunspeet.
Nunspeet hanteerde de counter en de verdediging van Zwaluwen’30 moest steeds goed opletten op de uitbraken van Nunspeet. Toch ging het hier mis voor Zwaluwen’30; Thom Nelen onderbrak in de 79e minuut onreglementair een doorbraak van Nunspeet en kreeg van de leidsman de rode kaart voorgeschoteld. Zwaluwen’30 moest met 10 man verder. Het spelbeeld wijzigde niet veel want Zwaluwen’30 bleef jagen op de zo gewenste voorsprong. Bij een van de uitbraken van Nunspeet in de 82e minuut wisten zij toch het derde doelpunt te produceren: 2-3. Gregory Scheltens kwam meteen in het veld voor Jim Nelen en Zwaluwen’30 deed er alles aan om opnieuw gelijk te komen. Met kunst en vliegwerk bleef Nunspeet overeind. In de tumultueuze slotminuten kreeg Jorg Ooievaar ook nog een rode kaart van de matige en zeer wispelturige scheidsrechter R. Punt. Eindstand 2-3.
Een teleurgesteld Zwaluwen’30 kan terugzien op een maximale inspanning om een beter resultaat te halen. Zij hebben deze middag alles gegeven. Het mocht echter niet zo zijn.
Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Samet Cetin, Thom Nelen, Caio Chiocarrelli (46e, Jerven Devid), Jim Nelen (82e, Gregory Scheltens). Verdere wissels: Adi Moric, Davy v.d. Meer, Davey Jansen, Jarie Koning, Zakariya el Hayani. Geel: Encho Margaritha. Rood: Thom Nelen en Jorg Ooievaar.
Verslag: Leo van der Voort / Jan den Hooglander
Always Forward - VVW 6-0
De Zouaven - Hoofddorp 4-1
HSV Sport - Vesdo 3-2
FC Den Helder - Schagen United 2-6
Zwaagdijk - Apollo’68 2-0
Enkhuizen - Limmen 0-1