Feestelijke opening Olga Commandeurplein in Kersenboogerd

05-06-2023

HOORNGIDS HOORN | Vanaf donderdag 8 juni is de Kersenboogerd een nieuw sportief fenomeen rijker: een beweegtuin voor ouderen op het nieuwe Olga Commandeurplein. Olga Commandeur, bekend als oud-topsportster en van het tv-programma Nederland in Beweging, komt 8 juni naar Hoorn om de zogeheten ’beweegtuin’ te openen. Ouderen zullen de speeltoestellen demonstreren  en iedereen wordt uitgedaagd om mee te doen met de sportieve clinic van Olga. Ook is er een gezond hapje en drankje.

Het is even wennen, ouderen die trainen op een speeltoestel. Toch is het belangrijk dat juist de grote groep senioren meer gaat bewegen. Vanaf 8 juni is dat mogelijk in de Kersenboogerd aan het nieuwe Olga Commandeurplein bij Betsy Perk. 

Gezonde levenswijze
Het Olga Commandeurplein is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Gemeente Hoorn en Intermaris bevorderen hiermee een gezonde levenswijze die voor iedereen bereikbaar is. Dit doen ze samen met bewoners en betrokken partijen in de wijk. Meer informatie over de beweegtuin, de speeltoestellen en het vernieuwde plein is te lezen op www.hoornkersenboogerd.nl/beweegtuin (http://www.hoornkersenboogerd.nl/beweegtuin) .

Olga Commandeur Olga Commandeur
Lage optrekstang Lage optrekstang
Schouderwiel Schouderwiel