Ironman op één dag: zondag 25 juni

16-06-2023

HOORNGIDS HOORN | Op zondag 25 juni is de Ironman Westfriesland. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Hoorn in het weekend van 23 tot en met 25 juni. In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen op zondag 25 juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Dit jaar zijn alle wedstrijden op één dag. Op zondag 25 juni om 07.00 uur start de IRONMAN 70.3. Om 08.00 uur start de IRONMAN 5150 Westfriesland en om 08.30 uur start de IRONMAN 4:18:4. Om de onderdelen goed en veilig te laten verlopen, zijn de wedstrijdparcoursen alleen toegankelijk voor deelnemers. Een overzicht van de parcoursen vindt u hier (https://www.ironman.com/im703-westfriesland-course). Woningen binnen dit gebied zijn altijd bereikbaar voor spoedeisende hulp.

Afsluitingen en tijden
In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen op zondag 25 juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 8.30 uur tot ongeveer 16.30 uur.
Voor het gebied Karperkuilkade / ABC / Willemsweg geldt vanaf 7.00 uur
Bedrijventerrein de Schelphoek blijft bereikbaar met de inzet van verkeersregelaars.
Op de Schellinkhouterdijk en het Schelpenstrand geldt een parkeerverbod en is afgesloten op vrijdag 23 juni tussen 14.30 en 20.00 uur in verband met de IRONKIDS wedstrijd.
Advies: parkeer uw auto buiten het parcours.

Auto elders parkeren
Tijdens de afsluitingen ziet de politie erop toe dat er geen gemotoriseerd verkeer rijdt. Geparkeerde auto’s kunnen tijdens afsluitingen langs het parcours blijven staan, maar het parcours op- en afrijden is niet toegestaan. Woont u aan of binnen het parcours en moet u toch weg? Dan luidt het advies om uw auto buiten het parcours te parkeren.
Het loopparcours gaat door de binnenstad van Hoorn en over de Westerdijk. De weg wordt afgesloten ongeveer een half uur voor de eerste atleet. Na het passeren van de laatste atleet wordt de weg weer zo snel mogelijk opengesteld. 

Oversteekplaatsen
In de verschillende gemeenten zijn ook enkele oversteekplaatsen mogelijk. Hier kan gemotoriseerd verkeer het parcours kruisen als er voldoende ruimte is tussen twee atleten. In totaal komen er ruim 3000 (inter)nationale atleten met hun familie naar de regio Westfriesland.
De wijk Hoorn Noord is bereikbaar via de Tyrasstraat. Tijdelijk wordt hier autoverkeer toegelaten. De wijk Blauwe Berg wordt ontsloten via Keern en Doctor C.J.K van Aalstweg, waar tijdelijk de fietspaaltjes worden verwijderd.

Openbaar vervoer
Tijdens de verschillende wedstrijden zijn er een paar omleidingen voor het openbaar vervoer. Voor meer informatie kunt u terecht op www.9292.nl of op de website van de vervoerder voor actuele reisinformatie en routes.

Ironman Westfriesland Supporters Ironman Westfriesland Supporters

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
25-6-2023, 16:09
Bewoners(op de brutalen na) van de Kersenboogerd konden per fiets door dit "evenement" hun wijk niet uit en de provinciale weg oversteken.. Het tunneltje onder de Oostergouw door is immers ook afgesloten vanwege de werkzaamheden op de Westerblokker.

Reactie: (Peter dH)
21-6-2023, 16:34
Fijn dat het dit jaar maar één dag is, dat beperkt de overlast voor de inwoners van de binnenstad.

Reactie: (F.Dippel)
21-6-2023, 10:48
Bewoner Karperkuilregio. Wat ik mis is een parkeerontheffing voor dat weekend voor al die mensen die hun auto noodgedwongen elders moeten parkeren. Moeten zij naar dichtstbijzijnde betaald parkeren. Maak een ontheffingskaart voor alle mensen die geheel klem komen te zitten door uw evenement.