Always Forward verspeelt kans op promotie naar 2e klasse

19-06-2023

HOORNGIDS REGIO | De beslissingswedstrijd tussen Always Forward en Schagen United werd afgewikkeld op het complex van Spartanen in Wognum. De supporters van Schagen United vierden al een feestje voordat de wedstrijd begon met veel vuurwerk, waardoor er een ’mistig’ begin was van de belangrijke promotiewedstrijd voor een plaats in de 2e klasse. Ze konden de wedstrijd met een goed gevoel blijven volgen, want Schagen United bleek al snel beter in staat om te scoren. Resultaat: 1-4. Geen promotie dus voor Always Forward.

Coach Egidio Oude Groen van Always Forward had zijn sterkste opstelling in het veld staan. Alleen vaste basisspeler Jeffrey de Moel zat op de bank. Hij kwam terug van een blessure opgelopen in een zaalvoetbalwedstrijd bij Hovocubo. De pupillen van Oude Groen begonnen voortvarend. Net zoals in de wedstrijd tegen VVW. Met het mes tussen de tanden. In de eerste minuut ging Lucas Laan op links goed door. Echter Schagenaar Danny Reijne legde hem vakkundig neer. Scheidsrechter Jeroen Koene uit Zaandam deelde gelijk een gele kaart uit aan de speler, die later nog een belangrijke rol zou spelen.
Schagen United ontpopte zich bij herhaling als een irritante ploeg. Met overtredingen die net geen gele kaart opleverden. Vooral aanvoerder Robert Jan Klein van Schagen United maakt zich daar schuldig aan. Ook bij een licht duwtje gingen sommige spelers theatraal naar de grond. Scheidsrechter Koene trapte daar volledig in, met alle onderbrekingen van dien.
In de derde minuut een mooie voorzet die net niet goed werd aangeraakt door Joost Ruttenberg. Noah Kuipers keerde de bal half, die voor de voeten van Mick van der Gulik kwam. Zijn schot werd een prooi in tweede instantie voor de doelman van Schagen United, daarbij geholpen door zijn verdedigers. Waar het bij VVW wel lukte, lukte het Always Forward deze keer niet. Schagen United hervond zich na zo’n 20 minuten. Uit de eerste hoekschop was het de lange Danny Reijne die raak kopte: 0-1. Forward vocht zich terug in de wedstrijd. Vooral Nick Bot alsook Mick van der Gulik (had er een nachtdienst op zitten) kweten zich van hun opdracht en taak. Nick Bot was dan ook voor en na de rust the man of the match. Na veel aanvallen van Schagen United was het was in de 45e minuut weer raak. Nu een schot over links van Robi Schouwvlieger: 0-2. Hij kreeg eerder terecht geel na een trap tegen de achilles van Joost Ruttenberg.

Tweede helft
Na rust ging kwam een verbeten Forward uit de kleedkamer. Nick Bot wist invaller Hichem Uad te bereiken. Hij ging goed door en speelde de bal op maat naar Joost Ruttenberg, die deze kans niet liet liggen: 1-2. Na nog een enkele gevaarlijke situatie voor het doel van Schagen United, maakte Stijn Buik aan alle illusies van Always Forward een einde: 1-3. Ondanks zo’n tien hoekschoppen op rij konden de voorwaartsen van Always-Forward het tij niet keren. Nee, het was de routine van Schagen United om de scheidsrechter te misleiden, waarmee voordeel werd behaald uit overtredingen. In het strafschopgebied betekent dit een strafschop. En rood voor Lucas Laan. De meest irritante speler van United, Robert Jan Klein, mocht het vonnis voltrekken: 1-4. De gele kaart bij een zware overtreding op Hichem Uad was een arbitrale blunder, net zoal het bestraffen van buitenspel voor en na rust door assistent Dick van der Bos uit Naaldwijk. Het gaat nu eenmaal om het moment van schieten dat een speler buitenspel staat en niet bij het ontvangen van de bal. Volgend jaar mag Always Forward het opnieuw porberen. Maar die competitie met degradanten Spritit’30, SEW en Enkhuizen wordt behoorlijk zwaar. Jammer voor Always-Forward dat het in de loop van de competitie onnodig punten heeft verloren tegen lager geklasseerde ploegen.
Verslag en foto’s: Bert Putters
=================================================================================
Always Forward - Schagen United 1-4
RKEDO - Quick’78 2-0
Dynamo - SMVC Fair Play 3-4

Always Forward - Schagen United 18 juni 2023 Always Forward - Schagen United 18 juni 2023
Always Forward - Schagen United 18 juni 2023 met vuurwerk Always Forward - Schagen United 18 juni 2023 met vuurwerk