Een IVN voedselbos in de polder Het Grootslag

Loop mee met de excursie op 9 juli

HOORNGIDS REGIO | In 1973 vond een grootschalige ruilverkaveling plaats, die duurde tot 1979. Hiermee werd de polder ’gemoderniseerd’ door hem van een ’vaarpolder’ in een ’rijpolder’ te veranderen. In het oostelijke deel van de polder is het recreatiegebied Het Streekbos aangelegd.

In 2020 ontstond het idee bij IVN West-Friesland om een voedselbos aan te leggen op een perceel van Staatsbosbeheer aan de noordkant van het Streekbos te Bovenkarspel. Langzamerhand is het ruige weiland omgetoverd tot een jong voedselbos in wording.

Uniek project
In 2023 wordt de verjaardag van 600 jaar Polder Het Grootslag herdacht met diverse activiteiten. Omdat het Voedselbos de Haling ook een onderdeel van deze polder is, kun je op 9 juli horen en zien hoe het met het Voedselbos is. Het Voedselbos is gestart in 2020 (na een crowd fund actie in 2019). Dit unieke project in het Streekbos laat zien hoe je op een duurzame manier voedsel kunt produceren. Wil je daar meer over leren? Wil je begrijpen wat het belang is van een kringloopnatuur voor de groei van het voedselbos? Proeven, ruiken, kijken, voelen aan kruiden, aardbeien en frambozen. En wat is er nog meer?

Informatie 
Op zondag 9 juli in het Streekbos, om 14.00 uur kun je met IVN Natuurgidsen wandelen door het voedselbos. Verzamelen bij het hek, vlakbij de parkeerplaats op de Veilingweg nabij de kruising Veilingweg/de Haling. Kosten: Leden IVN & KNNV & kinderen t/m 12 jaar € 2,-. Niet leden vanaf 12 jaar €4,-. Er is een pin betalingen mogelijk.

voedselbosslingers voedselbosslingers