Erepenningen voor redden drenkeling Koggeweg in Hem (video)

27-06-2023

HOORNGIDS REGIO | Maandag 26 juni reikte burgemeester Michiel Pijl van de gemeente Drechterland twee bronzen medailles uit met bijbehorende getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze werden in ontvangst genomen door de twee helden die afgelopen maart een drenkeling hebben gered op de Koggeweg in Hem. 

Op de kop
Bij de uitreiking was ook de drenkeling aanwezig, mevrouw Sheikh. Op 28 maart 2023 kwam zij met haar auto in de sloot terecht toen ze achteruit van een parkeervak reed. Door de steile weghelling richting sloot belandde de auto van mevrouw Sheikh op de kop in het water. Al heel snel waren Maarten Broens en Thijs Vlam aanwezig. Dankzij hun inspanningen kon de geschrokken mevrouw Sheikh gered worden uit haar benarde situatie. 

Bronzen penning
Burgemeester Pijl overhandigde de beide redders ieder een bronzen penning met het bijbehorende getuigschrift. Namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was de heer Leegte aanwezig. De bronzen penning wordt toegekend ‘bij de inspanning waaraan voor een belangrijk deel de redding en/of de opwekking der levensgeesten van een geredde te danken zijn’.

Video, foto en verslag: Bert Putters

Bronzen erepenningen redders Bronzen erepenningen redders