Ierse muziek bij Stadsfeesten

ingevoerd op 17-6-2006

In het kader van de Hoornse Stadsfeesten organiseren cafe ‘t Hoornsche Veerhuys, cafe/zaal de Curator, cafe The London Cab en cafe CharlieS in het weekend van 17 en 18 juni aanstaande Ierse muziek op de Dubbele Buurt.

Op zaterdagavond 17 juni aanstaande spelen vanaf 20.00 uur Danny Guinnan and Friends en The Bradley Bunch op twee podia in de straat.
Danny Guinan begon ooit als frontman van de band Speranza.. Hij is een man die van goede teksten houdt en blijft nog steeds trouw aan de Folk muziek. The Bradley Bunch is een band gevormd rond zangeres Sharon Bradley en zij spelen de wat populaire en vlottere Ierse/Folk muziek..
Zondagmiddag 18 juni vanaf 14.30 een soort van Ierse/Folk jam sessie met ongeveer acht muzikanten uit Hoorn en omstreken. Dit alleen op het podium aan de kant van The London Cab en cafe CharlieS.
Tijdens de optredens van zaterdag en zondag komen alle aspecten van de Ierse muziek aan de orde. Opzwepende dansmuziek, slow airs, vrolijke meerstemmige liederen en droevige balladen. Een aantal gebruikte muziekinstrumenten wordt al eeuwen in Ierland bespeeld, zoals de tin whistle, bouzouki, en de viool. Alle optredende muzikanten hebben een jarenlange ervaring op het gebied van volksmuziek; ieder met een eigen inbreng en achtergrond.
We zien u dus graag op zaterdag 17 en zondag 18 juni op de Dubbele Buurt.