Commissie spreekt over ontwikkeling stationsgebied en nieuw IKEC

04-07-2023

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdagavond 4 juli 2023 vindt er om 19:00 uur een commissievergadering plaats in de raadszaal van het stadshuis. Er wordt onder andere gesproken over de Poort van Hoorn en dan met name over de ontwikkeling van het stationsgebied. Ook spreekt de commissie over de bouw van het Integraal Kind- en Experticecentrum op de oude hockeyvelden.

Poort van Hoorn: stationsgebied

De plannen voor het nieuwe stationsgebied staan onder druk door onder andere stijgende bouwkosten en afnemende opbrengsten. Om verdere vertraging van de woningbouwplannen en het verloop van subsidies te voorkomen, is het nu zaak om het financiële tekort in het plan te dichten. De commissie spreekt over een combinatie van maatregelen om de kosten te verlagen en opbrengsten te verhogen.

Volgende stap in ontwikkelen IKEC

In juni 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat het nieuwe Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) op de locatie van de oude hockeyvelden komt. Het IKEC wordt een modern en toegankelijk gebouw voor leerlingen van 0-12 jaar, waarin zij alle aandacht en begeleiding kunnen krijgen. Eerder is al geld gereserveerd voor de bouw, maar door gestegen kosten is dit bedrag niet meer voldoende. Het college stelt voor om extra geld beschikbaar te stellen om het bouwplan uit de voeren. De commissie bespreekt dit voorstel.

Overige onderwerpen

Per 1 juli 2023 worden de huren voor het woonwagencentrum aan de Bobeldijkerweg verhoogd met 2,6%. Het grondgebied is van de gemeente en het college stelt voor de woonwagenrechten met ditzelfde percentage te verhogen. Behalve verhoging van de tarieven worden geen veranderingen voorgesteld.

Verder staat ook het opknappen van het wijkpark Risdam Noord op de agenda. Het college stelt de commissie voor om het proces hiervoor op te starten en geld vrij te maken voor de voorbereidingen.

Volg de commissievergadering live of online

Om 19:00 uur begint de commissievergadering in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl (http://www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl).

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn