Vragen over onverwacht voortijdige sluiting van de goederenmarkt

10-07-2023

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 8 juli is de goederenmarkt in de binnenstad onverwacht voortijdig gesloten. Fractie Tonnaer wil weten wie deze beslissing heeft genomen, om welke redenen en of er acuut gevaar dreigde.

Het was zaterdag een extreem warme zomerdag met temperatuur die in Hoorn zeldzaam hoog scoorde. Op meerdere plekken in de stad werd ruim 30 graden Celsius gemeten. De temperatuur was vergelijkbaar met zondag 25 juni, de dag waarop de triatlon Ironman Westfriesland plaatsvond. Ironman werd niet voortijdig gestopt, de goederenmarkt wel. Fractie Tonnaer vraagt zich af waarom het één wel en het ander niet. Daarover zijn schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld:  

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: art. 36 vragen voortijdig sluiten goederenmarkt zaterdag 8 juli 2023

Hoorn, 9 juli 2023

Geacht College,

Naar aanleiding van onverwachts voortijdig sluiten van de Hoornse goederenmarkt in de binnenstad stellen wij de volgende vragen:

1. Heeft burgemeester, wethouder marktzaken, marktmeester, Veiligheidsregio of college B&W besloten de goederenmarkt zaterdag 8 juli voortijdig te sluiten ?

2. Om welke redenen is goederenmarkt voortijdig gesloten en welk acuut gevaar was er voor markkooplui en bezoekers van de goederenmarkt ?

3. Zijn ambulancediensten en brandweer om hulp gevraagd door of voor winkelend publiek en marktkooplieden ?

4. Hoe verhoudt zich het stilleggen en ontruimen van de goederenmarkt tot het niet ingrijpen tijdens de Ironman ? Is sluiten van markt tegenover het niet sluiten van Ironman compensatiegedrag ?

5. Heeft u ook winkels in binnenstad en winkelcentra overwogen te sluiten ?

6. Welke goederenmarkten in Nederland zijn eveneens ontruimd of voortijdig gesloten ?

7. Heeft u overwogen het afbreken van de marktkramen eveneens te verbieden vanwege de buitentemperatuur ?

8. Bent u bereid marktkooplieden vanwege omzetverlies ruimhartig te compenseren en eveneens over te gaan tot terugbetaling van staangeld ?

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer.
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Archieffoto markt in Hoorn Archieffoto markt in Hoorn

Reacties
Reactie: (Kees)
10-7-2023, 15:14
Het is bekent wie de leiding had over de zaterdagmarkt en waarom moeten de Horinesen voor de schade opdraaien? Dankjewel Tonear laten we hier eens stoppen en diegene die de oorzaak is hiervoor op laten draaien. En uiteindelijk is het de burgemeester die verantwoordelijk is voor het personeel.