Zomeravondconcert in de Koepelkerk

Donderdagavond 27 juli 20.00 uur

HOORNGIDS HOORN | Op donderdagavond 27 juli geeft organist Hans Leenders een orgelconcert in de Koepelkerk aan het Grote Noord. Hij gebruikt hierbij beide orgels die de kerk rijk is, het Maarschalkerweerd-orgel uit 1883 en het Klop-orgel uit 2008.

Programma

Het programma is zeer divers samengesteld: werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Georg Böhm op het Klop-orgel, en werken van Carl Philippe Emanuel Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, César Franck en Albert de Klerk op het Maarschalkerweerd-orgel.

Hans Leenders

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en de Schola Maastricht. Tevens is hij artistiek adviseur van het orgelfestival L’Europe et l’Orgue Maastricht en de Marktconcerten Kopermolen Vaals.  Leenders is hoofdvakdocent orgel en koordirectie aan het Conservatorium Maastricht. Daarnaast is hij cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht (Séverin 1652 en Müseler 1765) en titulair-organist van de Kopermolen te Vaals (Hilgers 1765). Gastdirectie’s o.m. bij Sloveens Radiokoor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria. Orkestproducties met Philharmonie Zuidnederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Concerto d’Amsterdam, Florilegium Musicum, Apollo Ensemble en Ensemble ’88, gespecialiseerd in hedendaagse muziek. In 2023 verscheen de CD Hans Leenders a musical portrait bij ALIUD Records.

Organisatie

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen aan zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl

Hans Leenders Hans Leenders