Dutch Open Hip Hop & Streetdance Championships 2006

ingevoerd op 20-6-2006

In het weekend van 24 & 25 juni a.s. zal in het sportcentrum De Opgang, de Dutch Open Hip Hop & Streetdance Championships gehouden worden. Deze kampioenschappen worden georganiseerd door Sportopbouwwerk Hoorn in samenwerking met Fishec Nederland.

Tijdens deze kampioenschappen zal er in diverse disciplines mini´s, cadets, juniors, youth en seniors, gestreden worden om de ereplaatsen. De Hip Hop & Streetdanceteams komen uit binnen- en buitenland waaronder Nederlands- & Wereldkampioenen. Streetdance als wedstrijdsport is topsport en zeker de moeite waard om te bekijken. Aan deze kampioenschappen kan er door teams maar ook door solo´s & duo´s worden deelgenomen.

Alle teams zullen twee keer moeten dansen en zichzelf van hun beste kant laten zien. Bij streetdance wedstrijden gaat het er niet alleen maar om wie het mooiste dansje heeft maar wordt door de jury op vele aspecten gelet zoals de complexiteit van de choreografie, uitstraling, energie, variatie van bewegingen, synchroniteit, creativiteit, interactie tussen teamleden, etc! Voor meer informatie over De Dutch open Hip Hop & streetdance kan er contact worden opgenomen met www.fihec.nl of telefoonnummer: 06-40226492

Tussen de streetdance wedstrijden door kan er verder nog worden deelgenomen aan een Panna Knock Out Tournament en een basketbal tournament.  Aan het panna (het door de benen spelen van een tegenstander) tournament kan worden deelgenomen in twee categorieën namelijk 10 tot 15 jaar en 16 t/m 20 jaar. De kosten voor deelname zijn € 1,-- per persoon.  Aan het basketbaltoernooi kan ook worden deelgenomen in dezelfde twee categorieën Alleen wordt er 2 tegen 2 gespeeld. De kosten voor deelname bedraagt € 1,00 per persoon. In de beide disciplines zijn aantrekkelijke prijzen te verdienen. Tevens worden er tussen de streetdance wedstrijden diverse demo gegeven, waaronder een BMX show. Live DJ’S maken het feest compleet. Door opzwepende muziek  van live DJ’s tijdens het panna en basketbal tournament zullen de deelnemers boven zichzelf uitstijgen en het publiek voorzien van aantrekkelijk spel. Inschrijven voor deze toernooien kan via de website: www.sportopbouwwerkhoorn.nl.  deadline inschrijven donderdag 22 juni om 12.00 uur.

Het evenement in Sportcentrum De Opgang begint op zaterdag en zondag om 11.00 uur en belooft een waar streetspektakel te worden. Bezoekers betalen voor deze wervelende show van de Urban life style activiteiten (streetdance, streetbasketbal, streetsoccer en BMX) slecht 5 euro per persoon per dag. Zorg ervoor dat je erbij bent, dit feest wil en mag je niet missen. Voor meer informatie over het panna en basketbaltournament kan er contact worden opgenomen met www.sportopbouwwerkhoorn.nl of telefoonnummer: 0229-259450