EHBO Stede Broec verrast met donatie om door te gaan met het goede werk

Ook in Hoorn bij de waterweek aanwezig

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Vrijwilligers van EHBO Stede Broec werden afgelopen week verrast door Jacqueline Monteiro van Univé Noord-Holland, met een cheque van € 250,- om door te gaan met het goede werk.

Voorzitter en promotor van EHBO Stede Broec Mark Waterman is zichtbaar in z’n nopjes met de gift. “We kunnen het geld goed gebruiken om onze kennis te verspreiden over het inzetten van reanimatiecursussen en hoe om te gaan met een AED. Naast de 120 vrijwilligers, van wie er 60 actief zijn, zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers die zich aansluiten bij het Burger AED traject. In september start er weer een cursus in Stede Broec waar een aantal jongeren aan meedoet.”

”We zorgen wel dat we in de West-Friese regio te zien zijn. In Hoorn stonden wij in juli als EHBO’er bij de Waterweek”, vertelt Waterman, die gemiddeld 40 uur per week aan EHBO Stede Broec spendeert naast zijn fulltimebaan. “In de maanden mei tot en met oktober staan wij 6 keer in het winkelcentrum Streekhof om bloeddruk bij het winkelende publiek te meten. Een te hoge bloeddruk kan één van de symptomen zijn voor hartfalen. Wij adviseren en informeren. De ernst van de situatie moet herkend worden.’’

Winst waar jij blij van wordt

Medewerkers van Univé Noord-Holland krijgen dit jaar per persoon € 250,- dat gedoneerd mag worden aan maatschappelijke organisaties, lokale stichtingen of verenigingen. Dit valt onder het medewerkers donatiebudget en sluit naadloos aan op de waarden van de organisatie. ”Als coöperatie doen we graag op allerlei manieren iets terug voor onze leden en de maatschappij. Positief bijdragen aan de maatschappij is belangrijk voor ons. Zo wordt er vanuit het Ledenfonds al veel gedoneerd, worden lokale sportevenementen gesteund en wordt er geïnvesteerd in thema’s zoals bijvoorbeeld het gratis beschikbaar stellen van zonnebrandcrème. Met de donaties van onze 240 medewerkers maken we het nog concreter door lokale, maatschappelijke projecten te ondersteunen met een financiële donatie”, vertelt Annelies Goos, Raad van Bestuur van Univé Noord-Holland.

Mark Waterman ontvangt de cheque voor de EHBO post Stede Broec Mark Waterman ontvangt de cheque voor de EHBO post Stede Broec