Klachten over toegankelijkheid mindervaliden begraafplaats Het Keern

CDA Hoorn, ChristenUnie Hoorn en Hoorn Lokaal vragen college daar iets aan te doen

HOORNGIDS HOORN | Er zijn klachten van medewerkers en bezoekers van begraafplaats Het Keern over de slechte toegankelijkheid door overdadig aanwezig grind op de paden. Vooral mindervaliden in een rolstoel of rollator, hebben moeite om om zich via het grindpad op de begraafplaats voort te bewegen. Op 22 mei heeft de fractie CDA Hoorn en de ChristenUnie, in schriftelijke vragen aan de gemeente gevraagd wat deze gaat doen om de toegankelijkheid te verbeteren. Het antwoord hierop van het college komt erop neer, dat deze niet van plan is daar iets aan te gaan doen.

Vragenstellers Diana Dekker (CDA Hoorn), Kees Maas (ChristenUnie Hoorn) en Frank van Rooij (Hoorn Lokaal) laten het daarbij niet zitten en stellen hierover vervolgvragen:

Overige (vervolg)vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Naar aanleiding van de beantwoording van overige vragen (zaaknummer 2047777) over de toegankelijkheid van begraafplaats Keern, hebben wij de volgende vervolgvragen:

1) Welke onderzoeken, ter bevordering van de toegankelijkheid van begraafplaats Keern, gaat u uitvoeren?

2) Op welke termijn zal dit plaatsvinden? Betrekt u daarbij Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern en de bezoekers? Alsmede belangenbehartigers zoals bijvoorbeeld Ongehinderd, Ouderenraad Hoorn en Rolstoelvriendelijk Hoorn?

3) Kunt u een overzicht van uitgaven voor de onderhoudswerkzaamheden verstrekken, van 2018 tot 2023, met daarin opgenomen de (jaarlijkse) stimuleringsregeling van 5000 euro?

4) Bent u ervan op de hoogte dat in het gemeentelijke beleidsplan 2018-2022 afdeling Erfgoed over de begraafplaats opgenomen staat dat de gemeente ervoor zorgt dat deze plaats een nieuwe betekenis krijgt als groene ruimte bij het stedelijk knooppunt? En fungeren kan als stilteplek voor bezoekers, als plek van rust en bezinning?

5) Bent u het met ons eens dat uw beantwoording, dat de begraafplaats zoals u zegt “niet meer in bedrijf is”, geen volledig beeld geeft over de betekenis van de begraafplaats, conform het beleidsplan van de gemeente en het beleidsplan Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern 2020-2023?

6) Wordt een nieuw gemeentelijk beleidsplan opgesteld, in samenspraak met Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern?

Wij zien de vervolg beantwoording graag tegemoet.

Raadslid Diana Dekker – CDA Hoorn
Raadslid Frank van Rooij – HoornLokaal
Raadslid Kees Maas- ChristenUnie Hoorn

Begraafplaats Keern entree Begraafplaats Keern entree