Vragen over welig tierend onkruid en grasaren in Hoorn

Fractie ÉénHoorn vindt dat bestrijding en verwijderen van onkruid en grasaren zeer te wensen overlaat

HOORNGIDS HOORN | Hoornse raadsfractie ÉénHoorn constateert dat in de hele gemeente Hoorn onkruid welig tiert en er overlast is voor mens en dier van de grasaren. 

Op de site van NH Nieuws, komt een woordvoerder van de gemeente Hoorn aan het woord. Deze zegt dat de klachten meevallen. ”Er is wel veel onkruid te zien omdat de weersomstandigheden daarvoor ideaal zijn. De eigenwijkploegen schoffelen het hele jaar door. Per seizoen komt de gemeente vijf keer de hele gemeente door om te schoffelen. Daarnaast neemt ook WerkSaam een deel voor haar rekening. Omdat door een storing bij veegmachines achterstand is ontstaan, heeft de gemeente onlangs extra budget vrijgemaakt voor het ruimen van straatgoten”, aldus de woordvoeder van de gemeente Hoorn.

Vragen van de fractie ËénHoorn:

Artikel 36 vragen onkruidoverlast en grasaren beleid.

Geacht college,

Hierbij artikel 36 vragen inzake het welig tierende onkruid in de gehele gemeente en de overlast voor mens en dier van de grasaren.

1. Hoe vaak per jaar wordt er in de gemeente het onkruid verwijderd?

2. Wordt het met bijvoorbeeld veel regenval extra opgeschaald?

3. Wordt het ook per locatie vaker of minder vaak gedaan?

4. Zijn er locaties die meer aandacht krijgen omdat deze bekend staan om meer onkruid overlast of andere redenen?

5. Krijgen bijvoorbeeld speeltuinen wel voldoende aandacht?

6. Heeft u meer capaciteit nodig of financiële middelen om de bestrijding van het onkruid beter te kunnen uitvoeren? Indien het antwoord ja is, zou u tijdens de begroting een voorstel aan de raad willen en kunnen doen?

7. Werkt en informeert Intermaris wel voldoende samen met de bewoners en weet een ieder zijn of haar taken en verplichtingen en zou dit beter kunnen of moeten?

Grasaren:

1. Wat is het gemeentelijk beleid inzake het maaien van grasaren en verwijderen van de gemaaide grasaren?

2. Bent u het met ons eens dat er teveel overlast is van grasaren voor mens en/of dier in de gemeente?

Samengevat is eigenlijk de kernvraag of u het met ons eens bent dat de bestrijding en verwijderen van onkruid en de grasaren zeer te wensen overlaat en hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen?

Met vriendelijke groet, Andre van Beusekom, fractie Eenhoorn.

Onkruid tiert welig in de goten Onkruid tiert welig in de goten
Wikdgroei om boom heen Wikdgroei om boom heen

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
17-8-2023, 10:41
Ze kunnen zich beter druk maken ov er het lawaai dat grasmaaien soms veroorzaakt. Gisteren werd er voor mijn deur gemaaid. Ik had het raam open (mooi weer immers), maar het commentaar bij Australië-Engeland op de TV was onhoorbaar.

Reactie: (Frits)
16-8-2023, 15:22
In de Hoornse politiek lijkt het wel al vele jaren, 12 maanden p/j komkommertijd, @ Co de Rood; Ook de vele afgelopen schijnoplossingen in de vorm van buurtprojecten in de Cocaïneboogerd, en het feitelijk gedogen van hardnekkige draaideur (drugs)criminaliteit, en andere overlast zoals straatracers, kunnen daaronder gerekend worden. Veel nutteloos dom volk tussen de Hoornse gemeentelijke politici...

Reactie: (Co de Rood)
16-8-2023, 13:21
wat vreselijk zeg, je kunt echt merken dat het komkommertijd is in de politiek. Wij gaan de raad met overbodige vragen overstelpen zodat er geen aandacht is voor zaken die er wel toe doen: terroristisch gedrag van niet nader te noemen bevolkingsgroepen in centrumgebied Kersengetto, besluiten nemen om AH van Dedemstraat weg te krijgen zodat onze mooie stad de entree krijgt die het verdient, de verpaupering van het beroemde winkelrondje wat nu alleen nog bestaat uit belwinkels, nagelstudio's en kapperszaken om maar wat dingen te noemen. nee we gaan wijzen met de vinger vanwege wat ongewenst gedrag van de natuur. Als deze mensen nu eens de tijd die zij spenderen aan dit soort flauwekulbrieven zouden gebruiken zelf hun stoepje schoon te vegen dan is dit allemaal niet nodig. een beetje meer burgerinitiatief zou deze partij en al haar begunstigers zeker niet misstaan en zouden zij daar een mooi en sociaal respect mee creeëren. en niet dit soort populistische taal bezigen.. laat zien waar je voor staat

Reactie: (Frits)
16-8-2023, 13:06
Jemig zeg, verschrikkelijk, wat een ondraaglijk leed! Passen jullie goed op jezelf, onkruidslachtoffers?! Want hier en daar een paar stoepplantjes zijn maar gunstig voor de insecten en vogels, dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Zo snel mogelijk kaal beton gewenst… En tot dat moment is er slachtofferhulp: 0900 01 01. Sterkte hoor!

Reactie: (Johan Boon)
14-8-2023, 18:48
Op 12-08-2023 een melding gemaakt via Fixi app over achterstallig ondehoud onkruid verwijderen in de Sophie Viringastraat. Maar het is eigenlijk overal in de wijk. Dat er 5 x paar jaar onkruid word verwijderd is niet waar ,ook zien we Werksaam veel minder als vorige jaren.( dit jaar nog niet gezien )