Burgemeester Nieuwenburg sluit drugswoning aan Pergola

17-08-2023

HOORNGIDS HOORN | Burgemeester Nieuwenburg heeft op woensdag 16 augustus om 15.00 uur een drugswoning aan de Pergola in Hoorn voor een maand gesloten. In de woning is een hennepkwekerij en toebehoren voor de hennepkwekerij aangetroffen. De woning is verzegeld en omwonenden worden geïnformeerd over de sluiting.

Hennepplantage aangetroffen
Op 6 juli werden de hennepkwekerijen met in totaal 117 hennepplanten, 1 moederplant, 19 hennepstekken en 72 gram henneptoppen aangetroffen. Er was sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt. Ook was sprake van brandgevaar door het illegaal aftappen van elektriciteit. De hennepkwekerijen zijn ontmanteld en de hennepplanten zijn vernietigd door de politie.

Damoclesbeleid
De sluiting is gebeurd op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Een woning die wordt gebruikt als drugspand is een bedreiging van de openbare orde en veiligheid. Daarbij gaat het niet alleen om brandgevaar, maar ook de veiligheid in de omgeving. ”Ik wil een veilige woonomgeving voor al onze inwoners. Dat betekent dat ik stevig handhaaf als ik constateer dat een pand wordt gebruikt als drugspand. Door de locatie te sluiten doorbreek ik de bekendheid van de woning als drugpand en neem ik een locatie weg waar criminele activiteiten plaatsvinden”, aldus burgmeester Jan Nieuwenburg.

Niet pluis gevoel?
In en rond een drugspand vinden activiteiten plaats die opvallen omdat ze ‘niet passen’ in een woonomgeving. Iedereen die iets ziet, hoort, ruikt of waarneemt kan hierover een melding doen. Dat kan bij de gemeente, de politie, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Pergola in Hoorn Pergola in Hoorn

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
24-8-2023, 13:49
U heeft helemaal gelijk, het optreden van justitie, burgemeester en al wat zich graag in vol ornaat laat fotograferen als er weer eens over minderheden te pochen valt, laat al jaren te wensen over. Dat mensen als u veel tijd besteed hebben aan mogelijke oplossingen die vervolgens onder de noemers, te duur, niet uitvoerbaar of niet binnen het beleid passend, worden weggewoven hebben u behoorlijk kwaad bloed gezet. Dat hebben we vooral te danken aan de linkse kliek die onze mooie stad al deccenia lang in de greep heeft. deze groep doet niets anders dan vragen stellen aan het college maar komen nimmer met een daadwerkelijke oplossing. Blijkbaar willen de mensen in onze mooie stad niet leren en der halve heb ik dus ook toegejuigd dat ook in ons mooie Hoorn de BBB de meeste stemmen heeft gekregen. ik heb niets met populistisch geneuzel van engnekken als Wilders en Baudet, die doen namelijk hetzelfde als links, wijzen met de vinger en schreeuwen als het kan maar oplossing bieden ho maar. het is een kwestie van tijd eer de Nederlandse bevolking orde op zaken stelt en gasten duidelijk maakt dat zij zich als gasten dienen te gedragen!

Reactie: (Frits)
24-8-2023, 12:35
U reageert hier ook op “ Hoornradio’ @ Co de Rood, maar omdat mijn kritische reactie u niet aanstaat, zou ik achter de Geraniums zitten (?) Je moest ’s weten… Ik heb wijkterreur-overleg bijgewoond. En als je 's wist hoeveel (extreme) terreur ik jarenlang heb gezien in deze wijk (Cocaïne snuivers; pistoolschoten (incl. slachtoffer; Met grote keukenmessen achter elkaar aan; vuurwerkbommen; diefstal; straatracers, veel straten vol rook en slipsporen; afval-dumpingen; opzettelijk beschadigde/opgeblazen auto’s, vechtpartijen; lawaaioverlast) En absoluut weet ik een oplossing voor de chronische terreur in de Cocaïneboogerd, maar heb helaas niet de bevoegdheden tot... Ik weet 100% zeker dat politie, 'burgemeester' van Hoorn en verhuurder Intermaris jarenlange drugsverkoop door draaideurcriminelen vanuit huurwoningen gedoogd, terwijl nette belasting-betalende zzp’ers te horen kregen dat bedrijfsvoering niet meer is toegestaan vanuit huurwoningen. Volstrekt idioot. Nederland heeft o.a. idiote wetgeving: Criminelen worden niet zelden beter beschermd dan de slachtoffers die ze maken; Gedetineerden in Nederland hebben in veel opzichten meer luxe dan een geweldloze dakloze. Van de (lokale) ‘overheid’ verwacht ik inmiddels niet veel goed meer. Je kunt nl. terreur/overlast-meldingen doen tot je een ons weegt; het brengt geen - of geen duurzame oplossing. Meldingen doen op nieuwssite’s heeft wrs meer effect, denkend ook aan het aangerande, en van telefoon beroofde meisje, waar politie geen onderzoek naar wilde doen, ondanks dat zij met een ‘zoek mijn telefoon-app’, de dader aanreikte. Pas toen zij hierover herrie ging maken in de pers, ging justitie/politie ineens wel tot actie over. @ Verder Ik herriner mij de rondleiding van oud-minister Blok n.a.v. buurtprojecten. Dit gebeurde o.l.v. een politie agente, zonder een ervaren kritische wijkbewoner erbij; ‘De slager keurt z’n eigen vlees’… D’r zijn de theoretische alles-opeen-hoop cijfers en tabellen-boekhouding’s overleggen in de achterkamertjes van politici, versus de terreurbeleving van individuele wijkbewoners. Ik heb in vele jaren deze burgemeester nog helemaal nooit in de wijk gezien. Het is een grof schandaal hoe de gemeente grove steken laat vallen ten gunste van een handje vol rotte appels, wat voor veel bewoners het woongenot chronisch verziekt. Hoogste tijd dat deze burgemeester ‘de eer’ aan zichzelf houd en opstapt; Leefbaarheid brengen in de Cocaïneboogerd is hem nl. niet gelukt.

Reactie: (Hans Bruynsma)
24-8-2023, 10:50
@Co de Rood: Buitenpoters, immigranten, gepeupel en wederom achter ce geraniums. U lijdt écht aan het Kersenboogerd-virus. Mag ik aannemen dat u behoort tot de meer dan 50% van het kiezersvolk in deze woonwijk dat in 2021 gezamenlijk stemde op PVV dan wel FvD? En mag ik aannemen dat u straks in november ook weer extreem-rechts gaat stemmen?

Reactie: (Co de Rood)
23-8-2023, 19:17
Horinees in hart en nieren, ik heb mijn mooie stad naar de klote zien gaan in de jaren 70 met al die buitenpoters, immigranten en ander gepeupel. laten we niet om de hete brij heen draaien en gewoon zeggen waar het op staat! het word tijd dat er mensen opstaan die zeggen wat heel veel mensen, al dan niet van achter hun geraniums, alleen maar durven denken.

Reactie: (Hans Bruynsma)
22-8-2023, 19:13
@Co de Rood: Ik krijg heel sterk de indruk dat u lijdt aan het Kersenboogerd-virus. De meeste mensen zijn van ik-ik-ik en de rest Stik! Van enige socIale samenhang in deze woonwijk is nauwelijks iets te bespeuren: de meeste mensen proberen vliegen van anderen af te vangen. Woning ruilen met elders? Vergeet dat maar. De Kersenboogerd heeft gewoon een slechte naam. En wat betreft uw opmerking over achter geraniums zitten betreft: Typische "virus"-opmerking en discriminerend ook voor ouderen. U zoudt passen in de Kersenboogerd.

Reactie: (Co de Rood)
22-8-2023, 09:46
U misschien? U weet namelijk altijd precies te omschrijven wat het probleem is.. dan heeft u vast ook nagedacht over de oplossing of bent u gewoon iemand die niets nuttigs te doen heeft en vanachter de geraniums andere mensen op hun tekortkomingen blijft wijzen?

Reactie: (frits)
20-8-2023, 16:03
Een zoveelste loze 'Damocles actie'.... Want met alleen dit 'Damoclesbeleid', raakt Hoorn Cocaïnebongerd nooit de drugsteelt kwijt. Drugshándel in Hoorn wordt immers gedoogd, en uitbannen nimmer gepoogd. Hoogste tijd nu voor een Dwijlenmetdekraanopenbeleid-les. Wie o wie springt er voor de burgers in de bres?