West Frisian Outlawz trekken in op complex van De Blokkers

21-08-2023

HOORNGIDS REGIO | Het American footballteam West Frisian Outlawz zal vanaf augustus 2023 verhuizen naar het sportcomplex van voetbalvereniging De Blokkers. Dit team werd in 2018 opgericht en speelde hun wedstrijden en trainingen in de Risdam. De Outlawz spelen sinds seizoen 2021/2022 met het seniorenteam mee in de Nederlandse competitie.

Nando van Berlo, secretaris bij West Frisian Outlawz: “Door verandering van inrichting van het complex in de Risdam waren we op zoek naar een nieuwe plek. Het liefste wilden we in de gemeente Hoorn blijven. Op het complex van De Blokkers is er een veld dat qua lengte en breedte ideaal is voor onze sport.”

Ideaal
Jeroen Jansen, secretaris bij De Blokkers: “We streven naar maximaal gebruik van het sportcomplex gedurende alle dagen van de week. Het toevoegen van West Frisian Outlawz past hier prima in. Door wijziging van veldgroottes bij de jongste jeugdteams werd ons achterste grasveld (D-veld) niet meer gebruikt. En dit veld is vanwege de afmetingen juist ideaal voor het spelen van American Football. Een win-win situatie dus.”

Open Dag
West Frisian Outlawz speelt gemiddeld zes thuiswedstrijden per jaar, altijd op de zondagmiddag. De Nederlandse competitie wordt komend seizoen waarschijnlijk gespeeld van februari tot en met begin juli. De Outlawz is momenteel het enige American footballteam boven het Noordzeekanaal. Buiten het seizoen om traint het team gezamenlijk twee keer per week. In september organiseert het team een open dag op hun nieuwe plek. Op zondag 17 september is iedereen welkom om de nieuwe plek op het sportcomplex aan de Gildenweg 23a te bewonderen.

West Frisian Outlawz trekken in op complex van De Blokkers West Frisian Outlawz trekken in op complex van De Blokkers