Op 1, 2 en 3 september is het Cultuurweekend in Hoorn

Ook dit jaar is HoornRadio weer met live uitzending op de Kunstmarkt aanwezig

HOORNGIDS HOORN | Het wordt weer een mooi feestje: Cultuur Hoorn geeft zoals ieder jaar een inspirerend voorproefje van het nieuwe culturele seizoen in het weekend van 1, 2 en 3 september. Het Hoornse Cultuurweekend heeft als hoogtepunten een spannende openingsavond op vrijdag in het Westfries Museum, de Havenconcerten op zaterdag en de Kunst- en Cultuurmarkt op zondag. Daaromheen vindt een zeer compleet programma plaats: er is voor iedereen, jong en oud, weer van alles te beleven.

Openingsavond in het Westfries Museum

Op vrijdag 1 september is de avontuurlijke opening van het Cultuurweekend in het leegstaande pand van het Westfries Museum aan de Roode Steen. Kom van 19.00 tot 22.00 uur genieten van een culturele tocht door het museum en krijg inkijkjes in het nieuwe culturele jaar. Je kan gratis genieten van dans, muziek, film, verhalen en nog veel meer. Met o.a. kamermuziek van Birthe Blom, preview van de nieuwe dansvoorstelling van Jort Faber plus een preview van de theatervoorstelling Slag om het Beeld die in september en oktober in diverse theaters in Westfriesland te zien is. Er zijn vertellingen, presentaties en Jungle in the Museum schildert ter plekke een groot doek. Elke 15/20 minuten begint er een nieuwe tocht, wees erbij!

Zaterdagprogramma: van theater tot Havenconcerten

Zaterdag 2 september ben je van harte welkom in theater het Pakhuis voor gratis korte presentaties en previews van voorstellingen. Er is cabaret, toneel en muziektheater te zien en er zijn rondleidingen door het theater. Ook op zondagmiddag is het theater open met een mooi programma. Het JITS-festival komt zaterdag langs in de Hoornse wijken op verschillende locaties. Met swingende muziek, spectaculair theater én optredens van lokaal nieuw talent. Verder zijn er op zaterdag open ateliers in de Muntstraat en kun je vaartochtjes maken met Varend Erfgoed vanaf de Hoge Brug in de haven.   

Zaterdagavond zijn er dan natuurlijk traditiegetrouw de Hoornse Havenconcerten met een sfeervol programma op het water van de Karperkuil. Hoofdact is het Berlage Saxophone Quartet en de avond wordt net als vorig jaar afgesloten door The Bentleys and the Bendellas. Ook op zaterdagavond (en de hele voorafgaande week): Oosterslag, het film- en muziekfestival van Cinema Oostereiland.

En natuurlijk de Kunstmarkt op zondag!

Op zondag 3 september is er natuurijk weer de grootse Hoornse Kunst- en cultuurmarkt in de binnenstad. De vele kramen zijn stuk voor stuk kleine galeries van de deelnemende beeldend kunstenaars. De markt trekt tienduizenden bezoekers uit alle delen van het land. Ook de culturele instellingen uit Hoorn en de regio presenteren hun nieuwe programma op de Cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. En haal inspiratie op het cultuurpodium op locatie Dal/Spoorstraat bij de Cultuurmarkt, waar de hele middag uitvoerende artiesten te zien en te horen zijn met presentaties van jong en oud. In de straten, tussen de kunstkramen door, zijn er tal van activiteiten voor de jeugd waarbij kinderen kunstzinnig worden uitgedaagd. Stichting Kunst in de Kas organiseert een gezellig MontmartrePlein op De Roode Steen. Twintig toonaangevende kunstenaars exposeren en zijn live aan het werk. Gitarist en zanger Jan Boers speelt instrumentale bewerkingen van bekende pop, jazz en latin songs. Dichter Emanuel van der Ven draagt zijn scherpe en soms zelfs vileine teksten in poëzievorm voor. Ook heeft het TalentenTheater een proeflesdag, er zijn open ateliers, theaterpreviews in Theater het Pakhuis, workshops, orgelconcerten en kunst in de etalages. Kortom: het Cultuurweekend mag je ook dit jaar weer niet missen!

Kijk voor het complete en actuele programma op: www.cultuurweekendhoorn.nl (http://www.cultuurweekendhoorn.nl).

compilatie compilatie