Traditionele geelzwarte tenue terug bij De Blokkers

02-09-2023

HOORNGIDS REGIO | vv De Blokkers is op 6 november 1930 opgericht. Bij de aankondiging van de oprichting werd het volgende gesteld over de clubkleuren: ”De kleeding is als volgt: shirt zwart met een verticale gele baan, gele kraag en manchetten, zwarte broek, zwarte kousen met zwart-gele omslag.”

Tot ver in de jaren zeventig van de vorige eeuw speelde het eerste elftal met deze clubkleuren en verdeling. Met de intrede van sponsoring en andere materialen voor voetbalshirts werd de traditionele outfit vervangen door een geel shirt en zwarte broek. Eind jaren negentig werd dit ingevoerd voor alle teams.

Terug naar de oorsprong
Recentelijk opperde oud-voorzitter Joeri Hommersen om terug naar de oorsprong te gaan qua clubtenue, maar dan wel met een moderne twist. Hiervoor dient het traditionele shirt weer als basis. De verse herstart van de selectieteams heren en vrouwen was een mooie aanleiding om in samenwerking met Duijn Teamsport een nieuw ontwerp te maken waarbij de gele baan terug is. Het nieuwe ontwerp bevat zowel nostalgische als moderne elementen. Stapsgewijs zal het nieuwe tenue ook bij andere Blokkers teams worden doorgevoerd in de komende jaren.

De Blokkers nieuw tenue 2023 De Blokkers nieuw tenue 2023

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
5-9-2023, 13:13
Dit is niet het originele tenue van De Blokkers. Dit was geblokt geel/ zwart. Boven links zwart en onder geel. Rechterkant boven geel en onder zwart. Het kan ook andersom zijn.