Verzoek tot heroverweging bouwplannen Esdégé-Reigersdaal bij project Bloesem aan Reaal/Lageweg

07-09-2023

HOORNGIDS HOORN | De gemeenteraad ontving op 27 juli j.l. een brief van het college van burgemeester en wethouders over de Planontwikkeling Project Bloesem aan de Reaal/Lageweg. Woonstichting Het Grootslag wil daar 18 appartementen bouwen die worden verhuurd aan Esdégé-Reigersdaal en deze zullen bewoond gaan worden door mensen met een beperking die niet zelfstandig kunnen wonen.

In een aantal vergaderingen van de gemeentelijke raadscommissie hebben Renzo van Houten en Ellen van der Knaap van Fractie Tonnaer aan wethouder Marjon van der Ven de vraag gesteld of instellingen als Esdégé-Reigersdaal en Leekerweide niet op eigen terrein zouden kunnen bouwen voor deze mensen. Volgens Fractie Tonnaer schijnt daar ruimte voor te zijn. De wethouder heeft daarbij gezegd dat daar gesprekken over zijn met de betreffende instellingen en dat ze er mee bezig is.

Project Bloesem heroverwegen
Fractie Tonnaer is van mening dat er beter gebouwd kan worden voor de reguliere woningzoekenden en voor ouderen die een passende woning nodig hebben. De wachtlijsten voor een woning zijn ellenlang. De fractie vraagt het college dan ook om het plan te heroverwegen en te bouwen voor de reguliere woningzoekers. Een eerder voorstel om een kantoorpand aan de Boedijnhof 153 om te bouwen tot appartementen is ook al niet doorgegaan. Fractie Tonnaer acht het beter om de plannen voor Project Bloesem aan de Reaal/Lageweg te herzien en appartementen te bestemmen voor reguliere woningzoekenden.

Project Bloesem Reaal - Lageweg Project Bloesem Reaal - Lageweg