Streekomroep West-Friesland haalt grote subsidie binnen voor professionalisering lokale omroep

09-09-2023

HOORNGIDS REGIO | Streekomroep West-Friesland (SWF), de koepelorganisatie van WEEFF en bij hernieuwde aanwijzing door de Westfriese gemeenteraden later dit jaar, ook van ’van Hoorn zeggen’ en HoornRadio, heeft een subsidie van 250.000 euro gekregen om als omroep verder te professionaliseren. De aanvraag van de streekomroep is een van de 38 aanvragen die zijn gehonoreerd in het kader van de regeling ‘Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen’. Dat heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vrijdag bekendgemaakt.

“Wij staan te popelen om ons verder te professionaliseren en zijn heel blij met deze stimulans om dat te bereiken”, laat voorzitter Hendrik Boland weten. Ook ziet hij het als een grote waardering voor al het werk dat het team van de streekomroep heeft neergezet.

De subsidieregeling maakt deel uit van een breder en meerjarig investeringsprogramma van het kabinet en is in het leven geroepen ter voorbereiding op de aankomende stelselwijziging. Voor elk initiatief is 250.000 euro beschikbaar. Daarnaast wordt begeleiding geboden vanuit het stimuleringsfonds door middel van mentoren. Ook is er mogelijkheid tot opleidingen en cursussen van de NLPO.

Studio van Omroep Weeff in Enkhuizen Studio van Omroep Weeff in Enkhuizen