Resultaten voetbal weekend 9 en 10 september

Hollandia pakt in slotfase de volle buit tegen DHSC

HOORNGIDS REGIO | Hollandia heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op DHSC in een wedstrijd die twee gezichten kende. In de eerste helft domineerde Hollandia het spel en zette het de Utrechters op Sportpark Wesley Sneijder vast op eigen helft. Hollandia creëerde meerdere kansen, maar vond steeds de lat of de keeper op zijn weg. DHSC stelde daar weinig tegenover en kwam slechts één keer tot een doelpoging. De ruststand was dan ook 0 – 0.

In de tweede helft kwam DHSC beter in de wedstrijd en ontstond er meer evenwicht. In de 63e minuut kreeg DHSC een grote kans om op voorsprong te komen, maar de paal redde Hollandia. DHSC bleef aandringen en gaf daardoor meer ruimte weg achterin. Hollandia profiteerde daarvan in de blessuretijd, toen de jarige Niels Koster met een schitterend schot doelman Thom Buis verschalkte. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Denzel Inyamah, die een ernstige knieblessure leek op te lopen.
Met deze overwinning houdt Hollandia aansluiting op de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SJC, die om 14.00 uur begint.
Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda, Denzel Inyamah, Mees Manshanden, Sem Biezen, Luke Abelskamp, Dennis Jansen, Niels Koster, Encho Margaritha en Bart Spil.
Verslag: Peter van Lobberegt
===========================================================================
Goede reeks voor Spirit’30 in de KNVB-bekercompetitie

Spirit’30 is bezig met een goede reeks in de bekercompetitie en gaat door naar de volgende ronde ten koste van RKEDO uit Avenhorn. Eerder werd Reiger Boys uit Heerhugowaard met 3-2 verslagen en nu dus RKEDO met hun nieuwe trainer Yotti Papamelodias. Hij verruilde VVW voor de ploeg uit de regio Avenhorn / De Goorn.

In het begin van de wedstrijd was het vooral Spirit’30 dat de boventoon voerde. Met veel kansen voor het doel van Jippe Giling. De doelman van RKEDO kweet zich van zijn taak op basis van zijn kwaliteiten en hield zijn doel schoon. Echter in de 18e minuut had hij geen antwoord op de inzet van Mike van Ammers, overgekomen van KGB, die een hoek kon uitzoeken: 1-0, na goed te zijn aangespeeld door een van zijn medespelers. Maar met de daaropvolgend kansen werd niet adequaat geacteerd door de spits van Spirit’30. Mede, zoals gezegd, door het goede verdedigende werk van de RKEDO en zeker met als sluitstuk Jippe Giling, die ook de complimenten na afloop kreeg van diens trainer Yotti Papamelodias.
In de tweede helft van het eerste bedrijf was het RKEDO dat vaak te vinden was voor het doel van Peter Klaver, de 36-jarige doelman van Spirit’30. Hij verving de vaste doelman Mike Hoffer, die in het begin van de week zich ziek had gemeld en de training van dinsdag had gemist. “In de tweede helft wisselen wij van doelman”, zei trainer Peter Neuvel voorafgaand aan de wedstrijd. Neuvel heeft zijn ploeg na de degradatie goed op de rails weten te zetten met een aantal nieuwe spelers. Toch kroop RKEDO uit de schulp. Ook omdat het scorend vermogen van Spirit’30 staakte. “Inderdaad, Spirit’30 begon heel sterk. Een goede ploeg en onfortuinlijk met de kansen die zij hadden”, zei Yotti Papamelodias na afloop in de microfoon van Hoorn Radio. “Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd.”
Het resulteerde in de 38e minuut in een uitgespeelde kans voor Koen Hateboer, die zijn inzet op de paal zag belanden. In de rebound weigerde de verdediging van Spirit’30 in te grijpen en scoorde de spits van RKEDO 1-1. Zijn jongere broer, Hans Hateboer, speelt in Italië bij AtalantaBergamo. “Ik heb mijn spelers gecomplimenteerd met het gelijk spel”, zei Yotti Papamelodias. “Maar ja, Spirit’30 is een slimme ploeg”.

En daar had hij gelijk in. Want gelijk in het begin van de tweede helft was het invaller Joost Schoonen die de 2-1 aantekende. Er volgden meer kansen en ook die gingen er niet in. Ook al door het goede keeperswerk van Jippe Giling. Je zag duidelijk dat de meeste spelers er doorheen zaten. Ondanks de vele drinkpauzes. Toch nog een fout in de verdediging van RKEDO, die totaal mistastte. Joost Schoonen kreeg de bal daardoor met enig geluk en hij stevende op het doel af van Giling. Hij schoot niet zelfzuchtig, maar legde bal breed op invaller Nick Koomen die de 3-1 binnenschoot. Menigeen dacht dat de wedstrijd was gelopen, maar bij RKEDO stond die ene Hateboer zijn mannetje en scoorde de 3-2. Opmerkelijk in deze poule is de uitslag 3-2, 3-2 en 3-2. “Vaak scoort ie niet maar vandaag gelukkig wel”, waren de woorden van zijn trainer Yotti Papamelodias.
Volgende week speelt Spirit’30 tegen De Zouaven 2, dat 0 punten heeft. RKEDO ontmoet op zaterdag Reiger Boys. In de competitie speelt de ploeg uit De Goorn tegen louter Zaanse en Alkmaarse ploegen. Wat voor de kantine-inkomsten een aderlating moet zijn. Daarentegen speelt Spirit’30 tegen veel Westfriese ploegen en die derby’s kunnen altijd wel rekenen op veel publiek.
Verslag en foto: Bert Putters
DHSC - Hollandia 0-1
Hauwert’65 - Ankaraspor 1-1