Fractie Tonnaer bepleit priklocaties in iedere wijk van Hoorn voor nieuwe ronde coronavaccinatie

12-09-2023

HOORNGIDS HOORN | Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft laten weten dat in het najaar een nieuwe vaccinatieronde tegen corona gaat plaatsvinden. De nieuwe vaccinatieronde is dit keer alleen bedoeld voor 60-plussers en voor zorgmedewerkers die contact hebben met patiënten. Fractie Tonnaer is nog steeds van mening dat de Hoornse inwoners op loopafstand gevaccineerd moeten kunnen worden. Daarom wordt gepleit voor vaccinatielocaties in iedere wijk van Hoorn, Blokker en Zwaag en voor een goede informatiecampagne.

Bij vorige gelegenheden waren de inwoners van de gemeente Hoorn gedwongen daarvoor naar Hem of Middenmeer te reizen. Dat wil Fractie Tonnaer nu voorkomen. Na veel aandringen werden in 2022 tijdelijke vaccinatielocaties in de Noorderkerk, Grote Waal en Kersenboogerd ingericht. 

Altijd op loopafstand
Gemeenteraadslid/fractievoorzitter Roger Tonnaer: ”De komende vaccinatieronde in het najaar wordt wat ons betreft op diverse locaties in de stad gehouden. Daarom vragen wij het college dringend samen met GGD Noord-Holland-Noord in verschillende Hoornse wijken vaccinatielocaties in te richten zodat inwoners zich op loopafstand kunnen laten vaccineren. Omdat in oktober al met vaccineren wordt gestart, vragen wij op korte termijn naar geschikte vaccinatielocaties op zoek te gaan.”

Priklocatie coronavirus Noorderkerk Priklocatie coronavirus Noorderkerk