[UPDATE] Twee verdachten gezocht, gewonde bij schietpartij bij station Kersenboogerd

12-09-2023

HOORNGIDS HOORN | Bij een schietpartij bij station Kersenboogerd in Hoorn is een gewonde gevallen. De politie meldt dat twee verdachten op de vlucht zijn. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk was de melding dat het schietincident in de Van Dedemstraat bij het Transferium bij station Hoorn had plaatsgevonden, maar dit bleek niet zo te zijn. Hulpdiensten waren daar toen al naartoe gesneld, maar zijn later naar station Kersenboogerd gegaan.

De schietpartij was rond tien over zeven vanavond. De medische toestand van het slachtoffer is niet duidelijk. Er is een traumahelikopter opgeroepen. Op dit moment is de politie op zoek naar twee verdachten, en doet op de plek waar het gebeurde nog onderzoek. 

Signalement
De verdachten zijn nog op de vlucht, van hen is wel een signalement bekend. De eerste jongen is wit, draagt een zwarte broek, jas en schoenen. Onder zijn jas heeft hij een grijs shirt aan en hij heeft een donkere pet op. De tweede jongen is lichtgetint, draagt een donkere broek, een groen-zwarte hoodie met een jas daaroverheen.

Mocht je de verdachten zien, benader ze dan niet zelf maar bel 112. 
 

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Traumahelikopter opgeroepen Traumahelikopter opgeroepen
Schietincedent station Kersenboogerd Schietincedent station Kersenboogerd
Schietincedent station Kersenboogerd_1 Schietincedent station Kersenboogerd_1