Gast in HoornRadio Cultuur Jan Vrugt Gildegids uit Twisk

HoornRadio Cultuur zaterdag van 13 tot 15 uur

HOORNGIDS HOORN/REGIO | In HoornRadio Cultuur ontvangt Hendric van Doorn Jan Vrugt van het Gidsgilde uit Twisk en praat met hem over de kunstroof uit het voormalige stadhuis van Medemblik.

Vooral de diefstal van de barometer gaat hem aan het hart. Er werden ook  schilderijen gestolen met de afbeeldingen van Koning Radboud, Willem van Oranje, prins Maurits, graaf Jan van Nassau, Koningin Wilhelmina en een Bijbelse voorstelling. Opmerkelijk is ook de roof van een achtarmige koperen kroonluchter die aan het plafond hing.

De gemeente Medemblik looft een beloning van € 10.000 uit voor de gouden tip. Afbeeldingen zijn te vinden via www.medemblik.nl/nieuws (http://www.medemblik.nl/nieuws).

HoornRadio is 24/7 wereldwijd te ontvangen op www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) en app Tunein Radio. Achteraf luisteren kan vanaf 22.30 uur op de dag van de uitzending tot minimaal een week daarna via ‘Live Gemist’ op www.hoornradio.nl  (http://www.hoornradio.nl ) bereikbaar via de browser op desktop, tablet en mobiel.

Gestolen goederen Gestolen goederen