Snel extra handjes nodig? Bezoek de stagemarkt bij het OSG!

18-09-2023

HOORNGIDS HOORN | Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert samen met het OSG op 13 oktober een stagemarkt. Op deze stagemarkt gaan de 2e-jaars leerlingen een plek uitzoeken waar ze hun Maatschappelijke Stage gaan lopen. Jouw organisatie kan daar actief aan deelnemen met een eigen markttafel! De stagemarkt is een geweldig platform om jouw organisatie te presenteren aan de leerlingen, om stagiaires (en misschien wel vrijwilligers) te werven, en te netwerken met andere organisaties uit de omgeving. Wil je deelnemen, of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar mas@vrijwilligerspunt.com (mailto:mas@vrijwilligerspunt.com). De markt vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur en deelname is gratis!
 
Kick-off van de Maatschappelijke Stage

De stagemarkt is voor de leerlingen van het OSG de kick-off van de Maatschappelijke Stage. Eerder die week hebben ze een gastles gekregen met uitleg over de stage. De stagemarkt is dus de eerste kans die de leerlingen krijgen om een leuke stage uit te zoeken, en jouw organisatie krijgt de kans om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de Maatschappelijke Stage lopen de leerlingen buiten schooltijd 30 uur stage bij een vrijwilligersorganisatie. Ze krijgen hiervoor de tijd van januari, tot de zomervakantie. Het doel hiervan is om ze kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk waar de leerlingen bij kunnen helpen is heel divers: van helpen bij evenementen, tot ondersteunen bij sporttraining, en van knutselen met kinderen, tot bezoekers te woord staan als gastheer/gastvrouw.
 
Deelnemen aan de stagemarkt

Deelname aan de stagemarkt is gratis. Elke organisatie krijgt een tafel toegewezen die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Bovendien is er bij de tafel ruimte voor bijvoorbeeld een banner. Uiteraard is er koffie en thee beschikbaar. Wij zorgen ervoor dat de leerlingen zichter plekke kunnen inschrijven. Wil je met jouw organisatie meedoen? Of misschien eerst nog extra informatie? Stuur ons dan een e-mail op mas@vrijwilligerspunt.com, want er is beperkt plek. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot en met 6 oktober.

Hopelijk tot ziens op de stagemarkt bij het OSG!

Stagemarkt Stagemarkt