Resultaten voetbal weekend 16 en 17 september

Veerkrachtig Hollandia speelt gelijk tegen SJC

HOORNGIDS REGIO | Hollandia speelde zondag zijn eerste thuiswedstrijd op een goed bespeelbaar veld tegen SJC uit Noordwijk. In de eerste helft domineerde Hollandia het spel en zocht het naar een openingstreffer.

Met de snelle Dirk de Jong en Niels Koster op de flanken werd het doel van SJC-keeper Lex Hoogervorst vaak onder vuur genomen. Het leek een kwestie van tijd voordat de rood-witten zouden scoren. Maar in de 13e minuut sloeg SJC toe uit een counter. Twee Noordwijkse aanvallers stonden plotseling vrij voor Hollandia-doelman Dirk Bakker. Chris Hoogervorst maakte dankbaar gebruik van deze kans en zette SJC tegen de verhouding in op 0-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Hollandia al snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Encho Margaritha, die zijn eerste treffer voor Hollandia maakte. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd waarin beide teams voor de winst gingen. SJC kwam weer op voorsprong uit een hoekschop. De lange Sven Wisselink kopte de 1-2 binnen achter Dirk Bakker. Hollandia gaf niet op en zette SJC onder druk. In de 61e minuut liet Niels Koster met een hard schot SJC-keeper Lex Hoogervorst kansloos en maakte de 2-2. Hollandia rook bloed en scoorde in blessuretijd nog een keer, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens hands. De mannen van trainer Lars Keppel en Stephan Kaaij baalden na afloop van de twee makkelijk weggegeven doelpunten.
Volgende week wacht de huidige koploper Ajax op sportpark ’de Toekomst’ op Hollandia. Deze wedstrijd op zaterdag 23 september begint om 14.45 uur.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
===========================================================================
WSV’30 liet zich niet wegspelen tegen Always Forward: 2-1

Always Forward had zich op voorhand waarschijnlijk rijk gerekend in de thuiswedstrijd, maar tegenstander WSV’30 uit Wormer was niet bereid daaraan mee te werken. Always-Forward miste de vertrouwde spelers van vorig seizoen. De snelle vleugelspits Joost Ruttenberg wilde graag de Dam tot Damloop lopen en Tommy de Weerd kiest voor een andere sport en daarom voor het tweede team van Forward.

De vele jeugdige spelers van Always-Forward probeerden het wel in het begin van de wedstrijd, maar de hechte verdediging van WSV’30 hield de ploeg uit Hoorn van scoren af. Toch was het na een tiental minuten toch raak voor de pupillen van Egidio Oude Groen. Op rechts kreeg nieuwkomer Floris Coffeng de bal goed aangespeeld en hij legde de bal pasklaar voor Danilo van der Woude: 1-0. Daarna was het gebeurd met de aanvalskrachten van Always Forward en kreeg de ploeg van Arjen Zwaan legio kansen. Tycho Sierhuis van WSV’30 had met zijn doelpogingen meer verdiend, maar zijn ballen werden bekwaam gestopt door Niels Post, die op menigeen een goede indruk achterliet. Rust 1-0.

Na rust veel kansen voor het doel van Roy Wigman (WSV’30). Bijvoorbeeld een kopbal van Remco Loos, maar zijn bal ging rakelings naast. Always Forward ging slordig spelen en bijna elke bal verdween in de voeten van de tegenpartij. En WSV’30 kreeg zowaar legio kansen. Een omhaal, gered van de doellijn, een bal op de lat en eindelijk was het raak. Invaller Daan van Putten van de Wormerlanders schoot buiten bereik van Detmers binnen. Niet veel later was het weer Always Forward dat scoorde, middels de jeugdige Milan Bakker: 2-1. Always Forward had nog maar enkele minuten te gaan om de 4 doelpunten te scoren die nodig waren om door te bekeren, maar dit was te veel gevraagd.
Volgende week wacht in de eerste wedstrijd van de competitie De Spartanen uit Wognum. Dan gaat het weer om het eggie. Met de vertrouwde spelers er weer bij kan Always Forward opnieuw een gooi doen om te promoveren.
“Het is een goede ploeg WSV’30”, zei Oude Groen na afloop. “Zij gaan hoge ogen gooien in de 3e klasse B. Wij hebben echter leuke derby’s tegen veel clubs uit de buurt. Met deze jeugdige ploeg van Forward zie ik dat wij kansen krijgen.” Op de tribune werd gemompeld dat Always Forward niet voor een tweede ronde wilde gaan. “Nee hoor”, vervolgde Oude Groen, direct na afloop, We wilden echt voor de volgende rond gaan”.
Verslag en foto: Bert Putters
Hollandia - SJC 2-2
Always Forward - WSV’30 2-1
Westfriezen - IVV 3-1
HSV Sport - Ankaraspor 3-3
FC Medemblik - De Zouaven 1-5
Spartanen - RCZ 1-0
SEW - Zwanenburg 2-1