'Liberaal Hoorn' door als 'Hart van Hoorn' en van twee naar drie raadsleden

20-09-2023

HOORNGIDS POLITIEK | De politieke partij ’Liberaal Hoorn’ is gestopt en maakt een doorstart met een nieuwe naam ’Hart van Hoorn’ (HvH). Zo maakt fractievoorzitter van de partij Chris de Meij bekend. De nieuwe website is in ontwikkeling. Het nieuwe logo is al klaar (zie hierboven).

Overstap van Ellen van der Knaap

De twee raadsleden Chris de Meij en Debbie Katers van ’Liberaal Hoorn’ stappen over naar ’Hart van Hoorn’ en krijgen gezelschap van Ellen van der Knaap die overstapt van ’Fractie Tonnaer’ naar de nieuwe partij, zo maakte zij dinsdagavond laat bekend. Zij motiveert haar overstap dat de rechtsere politiek van ’Hart van Hoorn’ beter bij haar past. Zij heeft de overtuiging in ’Hart van Hoorn’ op langere termijn beter de belangen van de inwoners van Hoorn, Blokker en Zwaag te kunnen behartigen.

Fractie Tonnaer blijft grootste partij

Door deze overstap telt ’Fractie Tonnaer’ nog vijf zetels en blijft daarmee de grootste fractie in de Hoornse gemeenteraad. Simon Broersma, oud-wethouder en nu fractielid namens ’Fractie Tonnaer’, heeft al eerder aangegeven uit de politiek te vertrekken om zich beter op zijn baan van gebiedsregisseur in Den Helder te kunnen richten. Dit heeft geen gevolgen voor de grootte van de fractie. Hij zal worden opgevolgd door Norbert de Vries. 

Logo Hart van Hoorn Logo Hart van Hoorn